Μελέτη από το Επιμελητήριο Ηλείας για Αναπτυξιακό προφίλ του νομού - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Μελέτη από το Επιμελητήριο Ηλείας για Αναπτυξιακό προφίλ του νομού

Μια ιδιαίτερα επιμελημένη έκδοση του Επιμελητηρίου Ηλείας, που περιλαμβάνει μια τεράστια βάση δεδομένων με πλήρη στατιστικά στοιχεία, μια μελέτη για το Αναπτυξιακό προφίλ της Ηλείας που θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για κάθε αναπτυξιακό σχεδιασμό από οποιοδήποτε φορέα, παρουσίασε χθες ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος. Όπως επισήμανε ο κ. Νικολούτσος στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες μαζί με την Διοικούσα Επιτροπή και τον Δ.ντή του ΕΒΕ Ηλείας κ. Γ. Αντωνόπουλο «με την παρούσα Μελέτη, που αφορά στο «Αναπτυξιακό Προφίλ του Νομού Ηλείας», γίνεται μια συστηματική προσπάθεια καταγραφής της αναλυτικής κατάστασης των κοινωνικοοικονομικών δεδομένων της Ηλείας, των φυσικών χαρακτηριστικών της, των ιστορικών δεδομένων, αλλά και του τεράστιου αποθέματος της σε φυσικούς, ιστορικούς, πολιτιστικούς και τουριστικούς πόρους που κατατάσσουν το Νομό στις πιο ανταγωνιστικές τουριστικές περιοχές της Μεσογείου.
Ο λόγος που μας οδήγησε στη διαμόρφωση αυτού του πονήματος ήταν η διαπίστωση της παντελούς, μέχρι τώρα, έλλειψης ενός οδηγού-εγχειρίδιου που να καλύπτει και να παρουσιάζει τις βασικές πληροφορίες για την Ηλεία.» Όπως είναι γνωστό, το Επιμελητήριο Ηλείας στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ηλειακής Οικονομίας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση της και αυτή είναι μια ακόμα πρωτοβουλία που κινείται σε αυτό το επίπεδο, ενώ η συγκεκριμένη μελέτη εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο των επιχειρημάτων για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Ηλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages