ΤΙ ΛΕΝΕ τα διεθνή ΜΜΕ για το ναυάγιο στο Eurogroup - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΤΙ ΛΕΝΕ τα διεθνή ΜΜΕ για το ναυάγιο στο Eurogroup

Οι συζητήσεις της Ελλάδας με τις Βρυξέλλες έληξαν άδοξα, τονίζει το Βloomberg αναφερόμενη σε αναφορές της ελληνικής πλευράς που χαρακτηρίζει "απαράδεκτη" και "μη αποδεκτή". 
Το άρθρο περιγράφει το ασφυκτικό πλαίσιο της κυβέρνησης Τσίπρα που θα πρέπει να σκεφτεί την έξοδο από το ευρώ στα τέλη Μαρτίου ή την εγκατάλειψη των υποσχέσεων στον ελληνικό λαό.
 Η συμφωνία για το πρόγραμμα της Ελλάδας καταρρέει σε κλίμα πικρίας. 
Η Αθήνα αντιτίθεται σθεναρά σε επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος σημειώνει η financial times. 
Το άρθρο περιγράφει τις θέσεις της Ελλάδας και κάνει λόγο για πηγές αξιωματούχων ευρωπαϊκών κοινοβουλίων που θεωρούν εφικτή τη συμφωνία, αλλά μέχρι τέλους της εβδομάδας. Στο άρθρο αναφέρεται η πεποίθηση στελεχών της ελληνικής πλευράς πως μπορεί να αντέξει οικονομικά η χώρα για αρκετούς μήνες, με Ευρωπαίους αξιωματούχους να κρίνουν πως τα αποθέματα της Ελλάδας αντέχουν μόλις ένα μήνα.
 Το γαλλικό 20minutes κάνει λόγο για τελεσίγραφο της Ευρώπης προς την Ελλάδα, παραπέμποντας στις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ μιας επέκτασης του παρόντος προγράμματος και ρίχνοντας το μπαλάκι στην ελληνική κυβέρνηση. Το άρθρο αναφέρεται στην σύντομη συνεδρίαση που διήρκησε μόλις μισή ώρα μετά την άρνηση της Αθήνας.
 Το eurogroup ολοκληρώνεται με ρήξη με την Αθήνα είναι ο τίτλος Le Monde. Αναμέναμε μια ατελείωτη συνεδρίαση του eurogroup μετά το έκτακτο eurogroup της Τετάρτης, η οποία όμως τελείωσε ως φιάσκο. Το άρθρο σημειώνει πηγές που μιλούν για "εποικοδομητική" συζήτηση του κ. Βαρουφάκη με τον Π. Μοσκοβισί πριν τη συνεδρίαση, αλλά ο Ντάισελμπλουμ παρουσίασε ξαφνικά μια πρόταση ολοκλήρωσης την οποία κρίναμε εντελώς απαράδεκτη.
 Όχι από την Ελλάδα στην παράταση και τελεσίγραφο του Eurogroup είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος της Corriere Della Sera που συμπληρώνει την πίεση της Ευρώπης: "Αποφασίστε μέχρι την Παρασκευή". Το άρθρο μεταφέρει τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων που αναφέρει: "Αυτή είναι η μόνη πιθανή οδός"
 Η Ελλάδα πλησίασε ακόμη περισσότερο στην έξοδο από την ευρωζώνη μετά από τις συζητήσεις μεταξύ των υπουργών Οικονομικών, που κατέληξαν σε ρήξη και μη συμφωνία για το πακέτο διάσωσης σημειώνει η βρετανική Guardian. Η Guardian αναφέρεται σε πληροφορίες από άτομο της ελληνικής πλευράς που βρίσκεται στις Βρυξέλλες και ο οποίος περιέγραψε την επιμονή να παραμείνει η χώρα στο παρόν πρόγραμμα ως "παράλογο".
 Οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος καταρρέουν μετά από "απαράδεκτο" προσχέδιο συμφωνίας που απορρίφθηκε είναι ο τίτλος της telegraph που αφιερώνει live με συνεχή ενημέρωση στο θέμα της Ελλάδας. Σημειώνονται δηλώσεις του πρώην Καγκελάριου Κεν Κλαρκ που προειδοποιεί για "αναπόφευκτη" έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages