Συμφωνία για αξιολόγηση, δόση και χρέος - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Συμφωνία για αξιολόγηση, δόση και χρέος

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά από την μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξέφρασε την πρόθεσή του να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα πριν από το τέλος του έτους.
Για να καταστεί εφικτό αυτό, θα προηγηθούν δύο βήματα: μια νέα ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους και η αξιολόγηση των μέτρων για το χρέος που αποφασίστηκαν σήμερα. Αυτά επιβεβαιώθηκαν και από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, που για πρώτη φορά παρευρέθηκε σε αντίστοιχη συνέντευξη Τύπου. Ο κ. Τόμσεν εξέφρασε την ικανοποίησή του που πλέον όλοι αναγνωρίζουν ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.
To μεγαλύτερο «αγκάθι» των συζητήσεων αποτέλεσε το ζήτημα του χρέους και η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.
Η συζήτηση διεκόπη αρκετές φορές για να υπάρξουν διαβουλεύσεις μεταξύ του κ. Ντάισελμπλουμ και του Πολ Τόμσεν αλλά και για να ενημερωθεί η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.
 
«Λευκός καπνός» από τις Βρυξέλλες: Συμφωνία για αξιολόγηση, δόση και χρέος
«Το Eurogroup χαιρετίζει το γεγονός ότι υπήρξε πλήρης συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών» αναφέρει χαρακτηριστικά το επίσημο ανακοινωθέν του Eurogroup, που τονίζει παράλληλα ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν καταλήξει σε συμφωνία και για τον έκτακτο δημοσιονομικό μηχανισμό.  
«Αυτό προσφέρει περαιτέρω διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα θα επιτύχει τους πρωταρχικούς στόχους για πλεόνασμα του προγράμματος του ESM (3,5% του ΑΕΠ στο μεσοπρόθεσμο) […]» τονίζεται.
Μάλιστα, εκφράζεται και η ικανοποίηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για την ψήφιση των προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης από την Βουλή.
«Ιδιαίτερα την υιοθέτηση του σχεδίου νόμου που θα φέρει περιφερειακά μέτρα που αντιστοιχούν στο 3% του ΑΕΠ και θα επιτρέψουν την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων το 2018, θα ανοίξουν την αγορά για την πώληση δανείων και θα εξασφαλίσουν ότι το συμφωνηθέν ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και επενδύσεων θα λειτουργεί ανεξάρτητα» γράφει το ανακοινωθέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages