Στο πόδι για τον ΕΝΦΙΑ οι Ενώσεις της Νοτίου Πελοποννήσου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Στο πόδι για τον ΕΝΦΙΑ οι Ενώσεις της Νοτίου Πελοποννήσου

Θανάσιμο πλήγμα για τα ξενοδοχεία -και επί της ουσίας για τον τουρισμό- της χώρας μας αποτελεί η επιβολή ΕΝΦΙΑ στα ξενοδοχειακά ακίνητα, όπως και τα άλλα φοροεισπρακτικού χαρακτήρα μέτρα στον ίδιο κλάδο, τα οποία προβλέπει το πολυνομοσχέδιο.
Αυτό επισημαίνουν με ανακοινώσεις τους οι Ενώσεις Ξενοδοχείων Αρκαδίας και Λακωνίας, απαιτώντας να αποσυρθούν οι επίμαχες διατάξεις - ενώ το ίδιο υπογραμμίζει με δηλώσεις του στην «Ε» και ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Σπύρος Λαγωνικάκος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:
«Με αυτό που κάνουν, δυστυχώς, υπονομεύουν τον τουρισμό. Δεν ξέρω τι επιδιώκουν με τον ΕΝΦΙΑ, το τέλος διανυκτέρευσης και τις άλλες επιβαρύνσεις, αλλά όλα αυτά δημιουργούν τεράστιο οικονομικό πρόβλημα για τον ξενοδοχειακό κλάδο, καθώς δεν μπορούμε πλέον να δώσουμε φτηνά τουριστικά πακέτα στο εξωτερικό».
Την ίδια στιγμή, ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου, σε ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζει τα πιο πάνω μέτρα «εν ψυχρώ εκτέλεση του ελληνικού τουρισμού, της ελληνικής τουριστικής επιχειρηματικότητας αλλά και της απασχόλησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages