ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΣΙΡΩΝΗ- ΓΙΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΙΛΟΥΝ ΦΟΡΕΙΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΣΙΡΩΝΗ- ΓΙΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΙΛΟΥΝ ΦΟΡΕΙΣ

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ ΤΣΙΡΩΝΗ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ;
ΘΥΕΛΛΑ αντιδράσεων που ναρκοθετεί την δημόσια διαβούλευση σύμφωνα με εκτιμήσεις φορέων αποτελεί η Υπουργική απόφαση για την προστασία του Κυπαρισσιακού Κόλπου (ΦΕΚ Δ’ 141/24.05.2016) που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, με βάση το αρχικό προσχέδιο πριν την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος. 
Παρά το γεγονός ότι ο αναπληρωτής υπουργός στις ευρείες συσκέψεις που έγιναν στον Πύργο και την Ελαία με την πρωτοβουλία Τσιρώνη και την έλευση του κ. Κουίκ , το όριο αρτιότητας παραμένει τελικά στα 20 στρέμματα. 
Για δημόσια κοροιδία κάνουν λόγο οι φορείς της Τριφυλίας όσο και ο δήμος Ζαχάρως-Φιγαλείας, μιλώντας για αιφνιδιασμό που προκαλεί κοινωνική αναστάτωση. Η υπουργική απόφαση έχει συσχέτιση με τις τις οικοδομικές άδειες στις Θίνες Κυπαρισσίας στη Τριφυλία καθώς δόθηκε παράταση της αναστολής των οικοδομικών αδειών στην επίμαχη περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου ώστε να μην επιτρέπεται η εκτέλεση οικοδομικών δραστηριοτήτων. 
Για νομικά εργαλεία που θα επέτρεπαν την παράταση της αναστολής έκδοσης αδειών στη περιοχή είχε επισημάνει στην σύσκεψη της Ελαίας ο κ. Τσιρώνης αλλά όπως όλα δείχνουν οι σημειώσεις που κράτησε όπως δεσμεύτηκε ο ίδιος για την αρτιότητα, τις γκρίζες ζώνες αλλά και την έκδοση του διατάγματος δεν τελεσφόρησαν. Τώρα όλοι θεωρούν ότι η δημόσια διαβούλευση ήταν πρόσχημα και αναμένονται αντιδράσεις που θα κορυφωθούν όταν έρθει η ώρα. 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages