ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΙΤΙΑ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΚΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΠΟΛΗ- ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΖΗΤΟΥΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ!! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΙΤΙΑ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΚΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΠΟΛΗ- ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΖΗΤΟΥΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ!!


ΘΕΣΗ πάνω στο θέμα που θίχτηκε από πολίτες και δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες σχετικά με την τύχη 5 δεσποζόμενων σκυλιών σε οικία στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας πήρε η Φιλοζωική Ομάδα Τριφυλίας με δήλωσή της καθώς αφέθηκαν στην τύχη τους. Η Ομάδα των φιλόζωων τονίζει ότι κλήθηκε από το Α.Τ Κυπαρισσίας όταν ο ιδιοκτήτης των ζώων εισήχθη στο νοσοκομείο όπου επισκέφθηκαν το χώρο για να δουν την κατάστασή τους. Συστήθηκε η αρμόδια επιτροπή του Δήμου με υπάλληλο του Δήμου και ιδιώτη κτηνίατρο αλλά απόντος του αρμόδιου αντιδημάρχου όπου ο υπάλληλος του Δήμου -που είναι γεωπόνος -έφερε χαρτί με υπογραφή του Αντιδημάρχου καθαριότητας και πρασίνου, ώστε να οδηγηθούν τα ζώα σε ευθανασία συνοδευόμενα με δηλώσεις πολιτών που σύμφωνα με τους ίδιους τα σκυλιά τους είχαν επιτεθεί όταν βρέθηκαν ελεύθερα.
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ
Η Ομάδα προσθέτει ότι δεν θα υπέγραφε τέτοιο χαρτί που έστελνε ζώα σε ευθανασία επειδή ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί λόγω υγείας να προσέχει τα ζώα κρίνοντας ότι ο υπάλληλος του Δήμου υπέγραψε χωρίς καν να έχει δει από κοντά την κατάσταση των ζώων καθώς δηλώνει μη ειδικός στο αντικείμενο. Η Ομάδα ζήτησε την σύγκληση τριμελούς επιτροπής νομικά μετά τη διαφωνία που προέκυψε καταγγέλλοντας ότι η επιτροπή δεν συγκλήθηκε και προσθέτοντας ότι η οικογένεια του ιδιοκτήτη εγκατέλειψε τα ζώα σε κλουβί σε βρώμικο χώρο με ακαθαρσίες με οσμή ούρων απαγορεύοντας στο γείτονα που τα τάιζε να τα επισκεφθεί ξανά, καταδικάζοντας τα σε αργό θάνατο.
Η ομάδα ενημερώθηκε στις 25/6 από τον κτηνίατρο Ι. Μαρκόπουλο για την άθλια κατάσταση των ζώων η ομάδα εθελοντικά μπήκε στο κλουβί τοποθετώντας 10 κιλά ξηράς τροφής και 3 κουβάδες καθαρό νερό. Η ομάδα υπέβαλε δήλωση για τα συμβάντα στην Αστυνομία ενώ ενημερώθηκε ο εισαγγελέας για τα συμβάντα,  δηλώνοντας ωστόσο ότι αποτελεί ντροπή να μην ζήσουν τα ζώα και μέχρι να ληφθεί από τις αρχές τελική απόφαση οι εθελοντές αποφάσισαν να σιτίζουν τα έγκλειστα σκυλιά. 
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ
ΤΟ θέμα συγκλόνισε την τοπική κοινή γνώμη μετά μάλιστα από παρατηρήσεις αναγνωστών μας που ζητούν να υπάρξει λύση ώστε τα σκυλιά να έχουν την τυπική φροντίδα που απαιτείται χωρίς φυσικά να προκαλείται τόσο πόνος. Το ότι δεν είναι αδέσποτα με αφορμή το περιστατικό αυτό αποδεικνύει ότι το πρόβλημα. Αλλά κυρίως ότι δεν υπάρχει δημοτικός χώρος φύλαξης με τη βοήθεια εθελοντών, εκπαιδευτών, κτηνιάτρων που εθελοντικά προσφέρουν το έργο τους στην πόλη. Μάλιστα αναγνώστης ανέφερε ότι έχει θλίβεται για όσα συμβαίνουν καθώς έχουν βρει παρατημένα κουταβάκια ακόμα και σε περίβολο εκκλησίας. Την ίδια ώρα πάντως προκαλεί ερωτηματικά με ποια επιχειρήματα υπογράφηκε απόφαση...για ευθανασία μέσα από τα γραφεία του Δήμου. Μάλλον το λόγο έχουν οι αρμόδιοι φορείς και κυρίως οι αρχές καθώς η φιλοζωική προέβη σε όλες τις νόμιμες ενέργειες. 
ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages