Στον αέρα η σύνταξη των δασικών χαρτών - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Στον αέρα η σύνταξη των δασικών χαρτών

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Περιβάλλοντος για τη σύνταξη των δασικών χαρτών είναι λαθεμένος υποστηρίζουν φορείς του τεχνικού κόσμου. Ζητούν απόσυρση του σχεδίου νόμου. Οι δασικές υπηρεσίες, οι προσλήψεις και τα κονδύλια που… λείπουν.
 Σειρά ερωτημάτων για την καθυστέρηση του έργου σύνταξης των δασικών χαρτών έθεσαν χθες εκπρόσωποι του τεχνικού κόσμου οι οποίοι ζητούν παράλληλα την απόσυρση του σχεδίου νόμου που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος με τίτλο «Επίσπευση διαδικασιών κατάρτισης, θεώρησης και κύρωσης των δασικών χαρτών και λοιπές διατάξεις».
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος του του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ) Γιώργος Στασινός, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Σπύρος Μάμαλης, των γραφείων μελετών (ΣΕΓΜ) Κων/νος Καλλέργης, της Πανελλήνιας Κίνησης Δασολόγων Θανάσης Μπουζινέκης και του Συλλόγου Μελετητών-Γεωτεχνικών Νίκος Χλύκας υποστήριξαν πως η ανάθεση του έργου σύνταξης των δασικών χαρτών στη δασική υπηρεσία θα οδηγήσει στη μη ολοκλήρωση ενός από τα βασικά προαπαιτούμενα για το Εθνικό Κτηματολόγιο.
Όπως τόνισαν, οι δασικές υπηρεσίες δεν διαθέτουν ούτε το προσωπικό, ούτε τον εξοπλισμό,ούτε την τεχνογνωσία για τη σύνταξη των δασικών χαρτών. Πρόσθεσαν πως το σχέδιο νόμου, που θα ψηφιστεί εντός των ημερών, προωθείται εξαιτίας ιδεολογικών εμμονών και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων αφούπροβλέπει δεκάδες διορισμούς και αποσπάσεις, μάλιστα κατά παρέκκλιση άλλων διατάξεων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages