Αναβρασμός στη χώρα: «Πέταξαν» τα χρήματα των επιδοτήσεων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Αναβρασμός στη χώρα: «Πέταξαν» τα χρήματα των επιδοτήσεων

Στο δρόμο που χάραξαν οι αγρότες από την Κρήτη και το Αίγιο για τα ‘χαμένα δικαιώματα’ και η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας, καθώς ένας σταφιδοπαραγωγός- μέλος της υπάγεται στη συγκεκριμένη κατηγορία, με αποτέλεσμα να χάνει τα χρήματά του εξαιτίας της ολιγωρίας και της ελλιπούς ενημέρωσης από την πλευρά της πολιτείας, και εν προκειμένω του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Οι αγρότες στρέφονται πλέον στη δικαιοσύνη γιατί βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση να χάνουν τα δικαιώματά τους και κατ’ επέκταση τις επιδοτήσεις τους, γιατί όπως εκ των υστέρων θυμήθηκε να ενημερώσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ έκαναν το ‘λάθος’ να μεταβιβάσουν όλα τα δικαιώματα στα παιδιά τους που υπάγονται στην κατηγορία των νέων αγροτών.
Αναβρασμός σε όλη τη χώρα
Σύμφωνα με ένα πρώτο υπολογισμό, περίπου 28.000 αγρότες σε ολόκληρη τη χώρα από το έτος 2009 έως το έτος 2014 προχώρησαν σε μεταβίβαση των δικαιωμάτων τους. Είτε γονείς μεταβίβασαν στα παιδιά τους (που είναι νέοι αγρότες) τα χωράφια τους μαζί με τα δικαιώματα ή σύζυγοι εκχώρησαν στις συζύγους τους ή και το αντίστροφο, με τη χρήση της φόρμας  (εντύπου) 6 που αναφέρεται στη μεταβίβαση με μίσθωση έκτακτης και δικαιωμάτων. Τα δικαιώματα κατέληξαν στο Εθνικό Απόθεμα, δεδομένου ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ ουσιαστικά δεν αναγνωρίζει τις συγκεκριμένες πράξεις.
Εξαιτίας της συμπλήρωσης του συγκεκριμένου εντύπου οι παραγωγοί είδαν τα δικαιώματά τους να κάνουν ‘φτερά’, αφού κανείς δεν τους ενημέρωσε κατά τη συμπλήρωση του εντύπου ότι υπάρχει αυτός ο κίνδυνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages