«Χάνουμε στη συμφωνία με την Νότιο Αφρική,για τη Φέτα και τις Ελιές Καλαμάτας» - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 28 Μαΐου 2016

«Χάνουμε στη συμφωνία με την Νότιο Αφρική,για τη Φέτα και τις Ελιές Καλαμάτας»

«Αν την Τετάρτη 1η Ιουνίου, η ελληνική κυβέρνηση, δεν θέσει βέτο, ζητώντας την τροποποίηση της συμφωνίας, τότε δε χάνεται μόνο η προστασία της φέτας και της ελιάς Καλαμάτας στη Νότιο Αφρική, αλλά δημιουργείται αρνητικό τετελεσμένο, στις πολύ πιο σημαντικές συμφωνίες που ακολουθούν, με τον Καναδά και τις ΗΠΑ.» Επισημαίνει σε δήλωσή του ο υπεύθυνος Αγροτικής Πολιτικής της ΛΑΕ και πρώην βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος για τα δυο εξαγώγιμα προϊόντα της χώρας μας.
petrakos feta eliesΣυγκεκριμένα ο κ. Πετράκος στην δήλωσή του αναφέρει:
Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλη Αποστόλου, ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί τη συμφωνία ΕΕ-Νότιας Αφρικής, αν δεν υπάρξει απόλυτη προστασία για τη φέτα και τις ελιές Καλαμάτας, ο εκπρόσωπος του Υπουργού Εξωτερικών στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, δεν απαίτησε την αλλαγή της Συμφωνίας ώστε να προστατευθούν τα δύο αυτά προϊόντα ΠΟΠ-«ναυαρχίδες» της χώρας μας.
Είναι τραγικό και συνάμα καταστροφικό, ενώ οι υπόλοιπες 27 χώρες προστάτεψαν στην επικείμενη συμφωνία με την Νότιο Αφρική, 250 Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης, η ελληνική κυβέρνηση να μην μπορεί να προστατεύσει τα δύο σημαντικότερα προϊόντα ΠΟΠ της χώρας μας.
Η αρνητικότατη αυτή εξέλιξη δημιουργεί ωστόσο, ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα:
Πρόκειται για ανικανότητα και έλλειψη συντονισμού μεταξύ των Υπουργών ή μήπως, κάποιοι, εντός της κυβέρνησης, εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών των Η.Π.Α. και του Καναδά, ενόψει των συμφωνιών με τις χώρες αυτές και οι υπόλοιποι σιωπούν για να μην χάσουν τις «καρέκλες» τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages