ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΠΟ ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ ΚΑΙ ΣΚΑΦΗ ΜΕΧΡΙ...ΠΡΟΒΑΤΑ- ΕΛΛΑΣ ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΠΟ ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ ΚΑΙ ΣΚΑΦΗ ΜΕΧΡΙ...ΠΡΟΒΑΤΑ- ΕΛΛΑΣ ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ

δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και έτσι πλέον πλειστηριασμοί και κατασχέσεις θα γίνονται με βάση την εμπορική και όχι την αντικειμενική αξία. Οι ψηφιακές διαδικασίες σε ό,τι αφορά στις κατασχέσεις επιταχύνουν τη διαδικασία και έτσι έρχονται βροχή οι πλειστηριασμοί που αφορούν σε ακίνητα, πλοία, ελικόπτερα και σκάφη αναψυχής, ορισμένα εκ των οποίων ανήκουν σε πασίγνωστα πρόσωπα, αλλά και στάνες... μέχρι και πρόβατα! Το περίεργο είναι πάντως ότι ενώ οι φόροι για τους ιδιοκτήτες υπολογίζονται με βάση τις αντικειμενικές, είναι δηλαδή οι φόροι φουσκωμένοι, στην περίπτωση που γίνει πλειστηριασμός η τιμή πέφτει κατά πολύ καθώς υπολογίζεται με βάση την εμπορική αξία.

Την αξία θα καθορίζει ένας πιστοποιημένος εκτιμητής, που μπορεί να είναι είτε φυσικό πρόσωπο είτε εταιρεία, που θα προσλαμβάνεται από τον δικαστικό επιμελητή που κάνει την κατάσχεση. Οι εκτιμητές είναι καταχωρημένοι σε ειδικό μητρώο του υπουργείου Οικονομικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages