Μεγάλες επενδύσεις στην αναπτυσσόμενη Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Μεγάλες επενδύσεις στην αναπτυσσόμενη Μεσσηνία

Η ΚΡΙΣΗ, μπορεί να έχει ρίξει τις τιμές των ακινήτων, να έχει φέρει σε ανέχεια την πλειονότητα των πολιτών και να έχει δημιουργήσει μια σειρά από προβλήματα, όμως στη Μεσσηνία, όπου ο τουρισμός ανθεί και η δυναμική που αναπτύσσει ο συγκεκριμένος τομέας είναι ιδιαίτερη, οι επιπτώσεις της δεν είναι αισθητές. Μάλιστα, στον κτηματομεσιτικό τομέα, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια της ύφεσης, η χρονιά που εκπνέει ήταν μια καλή χρονιά με αρκετά συμβόλαια και έντονο το ενδιαφέρον των Ελλήνων κυρίως επενδυτών. Πολλοί όπως δήλωσε μιλώντας στη «Φ» ο κτηματομεσίτης Θοδωρής Σταθάς, είναι οι Έλληνες από τους όμορους κυρίως νομούς, οι οποίοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν ως επένδυση των χρημάτων τους ένα ακίνητο για εκμετάλλευση ή ως εξοχική κατοικία. «Είναι πολλοί οι υποψήφιοι αγοραστές από όλη την Πελοπόννησο, οι οποίοι θέλουν να επενδύσουν κάποια χρήματα που έχουν εξοικονομήσει, τόσο από φόβο όπως μας αναφέρουν, λόγω της ασταθούς οικονομικά κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, όσο και με αφορμή την έντονη τουριστική ανάπτυξη του νομού», ανέφερε ο κ. Σταθάς, ο οποίος επεσήμανε πως αυτοί που κατά κύριο λόγο ρωτούν και αγοράζουν, είναι Αρκάδες, ενώ στο επίκεντρο, βρίσκεται η παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας και τα παλιά κυρίως διαμερίσματα. «Οι τιμές στα παλιά διαμερίσματα είναι πολύ χαμηλές και οι περισσότεροι, ειδικά όσοι θα τα χρησιμοποιήσουν ως εξοχικές οικίες, στρέφονται σε αυτά, τα οποία τα ανακαινίζουν με στόχο να κάνουν τα μπάνια τους το καλοκαίρι ή ακόμη και να τα νοικιάσουν ώστε να έχουν ένα επιπλέον εισόδημα», δήλωσε ο Θοδωρής Σταθάς, ο οποίος τόνισε πως έντονο είναι και το ενδιαφέρον των Αθηναίων. 
ΔΡΟΜΟΣ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ… ΑΠΟΓΕΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ 
Οι τιμές των ακινήτων είναι μειωμένες κατά 50% λόγω της κρίσης και αυτό είναι που εκμεταλλεύονται όσοι διαθέτουν τα χρήματα και θέλουν να τα επενδύσουν. «Είναι καλή περίοδος να αγοράσεις κάτι σε καλή τιμή, ειδικά σε έναν νομό όπως ο δικός μας, με αυτήν την ιδιαίτερη δυναμική του», τόνισε ο κ, Σταθάς που επεσήμανε πως παραδοσιακά πια, υπάρχει ενδιαφέρον και από ξένους. «Στο εξωτερικό υπάρχει φόρος αντίστοιχος του ΕΝΦΙΑ, άρα αυτό δεν αποτελεί γι’ αυτούς τροχοπέδη. Οι ξένοι επιλέγουν κυρίως τη Μάνη, και ειδικά Γερμανοί, Ολλανδοί και Ελβετοί, ενώ λόγω της τεράστιας επένδυσης της Costa Navarino, πολύ καλά κινείται και η περιοχή της Πύλου», δήλωσε ο κ. Σταθάς, ο οποίος στάθηκε στα μεγάλης αναπτυξιακής σημασίας έργα που έχουν πρόσφατα ολοκληρωθεί στη Μεσσηνία και τα οποία προφανώς έχουν συμβάλει στο αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επενδυτών. «Οι πολλές απευθείας συνδέσεις της Καλαμάτας με πολλές πόλεις του εξωτερικού, η ολοκλήρωση του εθνικού δρόμου και φυσικά η πρόσφατη παράδοση του περιμετρικού, έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της περιοχής και στην κίνηση που καταγράφεται αυξημένη σε σχέση με πέρυσι στον δικό μας κλάδο», τόνισε ο κτηματομεσίτης, ο οποίος ευχήθηκε να προχωρήσει άμεσα το Καλαμάτα – Ριζόμυλος, το οποίο θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. 
 ΔΥΟ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΟ ΡΙΖΟΜΥΛΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΟ 
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της η «ΦΩΝΗ» που επιβεβαίωσε κ. Σταθάς, ήδη έχουν αγοραστεί δύο μεγάλες εκτάσεις για την ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων στο Ριζόμυλο. «Ήδη, επενδυτές έχουν αγοράσει μεγάλες εκτάσεις για την κατασκευή και λειτουργία ξενοδοχείων στην περιοχή», ανέφερε ο κ. Σταθάς, που εξέφρασε την πεποίθηση πως αυτό είναι μόνο η αρχή. Επίσης, μεγάλο είναι το ενδιαφέρον όσον αφορά και στα κομβικά σημεία του περιμετρικού της Καλαμάτας μια γνωστή αλυσίδα σουπερ μάρκετ να κάνει έρευνα για την αγορά οικοπέδου στην ευρύτερη περιοχή. 
 Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages