Πρώην υπουργοί του Γιώργου Παπανδρέου φτιάχνουν κόμμα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Πρώην υπουργοί του Γιώργου Παπανδρέου φτιάχνουν κόμμα

O κύβος ερρίφθη, λένε οι συνεργάτες τους, καθώς είναι θέμα ημερών πλέον η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιώργος Φλωρίδης να ανακοινώσουν την κοινή πρωτοβουλία τους για τη δημιουργία νέου κόμματος στον χώρο του Κέντρου, με απώτερο στόχο να διεμβολίσουν κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ.
 «Προσβλέπουμε να γίνουμε το νέο κίνημα για την ενότητα της Προοδευτικής Παράταξης», λένε, και ήδη προαναγγέλλουν πέντε εκδηλώσεις τις οποίες θα συνδιοργανώσουν. Η πρώτη θα γίνει στη Θεσσαλονίκη αμέσως μετά την αλλαγή του χρόνου και θα ακολουθήσουν αντίστοιχες εκδηλώσεις στο Ηράκλειο, στην Πάτρα, τη Λάρισα και στα τέλη Ιανουαρίου στην Αθήνα. Ποιο θα είναι το μήνυμα αυτών των εκδηλώσεων είναι μάλλον αναμενόμενο.
Οι τρεις πρώην υπουργοί, όπως και τα στελέχη που θα τους πλαισιώσουν, θα μιλήσουν για την ανάγκη ανασυγκρότησης εκ του μηδενός του κεντροαριστερού χώρου ως αναχώματος «στον καταστροφικό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ» και ως «αντίπαλον δέος» στη «συντηρητική Νέα Δημοκρατία», και θα περιγράψουν τις εναλλακτικές προτάσεις τους για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Κυρίως, όμως, θα απευθύνουν ταυτόχρονες προσκλήσεις στον Στ. Θεοδωράκη και στη Φώφη Γεννηματά να μετάσχουν όλοι μαζί στο εγχείρημά τους, το οποίο θα έχει, βέβαια, στόχο την εκλογή του αρχηγού του νέου κόμματος από τη βάση. Τούτο δε, όπως είχε γράψει προ μηνός η «Κ», θα γίνει με ένα κείμενο το οποίο οι τρεις υπουργοί προσβλέπουν να υπογράψουν δεκάδες προσωπικότητες του χώρου. Ως εκ τούτου το ερώτημα είναι τι θα κάνουν οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. Η κ. Φώφη Γεννηματά σχεδόν προεξοφλείται ότι θα αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή της στο εγχείρημα. Ηδη τις τελευταίες ημέρες συνεργάτες της σπεύδουν να το αποδομήσουν, μιλώντας για «προσωπικές βλέψεις πρώην υπουργών που συνενώνονται εν τη απογνώσει τους για να επιστρέψουν στην πολιτική» και προδικάζουν ότι η πρόταση Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Φλωρίδη δεν θα έχει καμία απήχηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages