ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Σοκ στην Ευρώπη και κυρίως στα… θεμέλια της Ελλάδας, από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο, για να περιγράψει τη δεινή κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας στη χώρα μας, η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου. Η υπουργός, προσπάθησε να δώσει έτσι, απάντηση στο ΔΝΤ που ζητεί “αφαίμαξη” των εργαζομένων μέσω και νέων μέτρων. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά: -Ο κατώτατος μισθός μειώθηκε κατά 22% και κατά 32% για τους νέους κάτω των 25 ετών. -125.000 εργαζόμενοι αμείβονται με λιγότερα από 100 ευρώ το μήνα. -Ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι αμείβονται με λιγότερα από 1.000 ευρώ το μήνα.
Όπως είπε η υπουργός, «οι μειώσεις στους κατώτατους μισθούς δεν βοήθησαν στην επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας, αντιθέτως αύξησαν τα ποσοστά της ανεργίας από 7% το 2009 στο 27,9% το 2013 και η ανεργία των νέων διαμορφώνεται περίπου στο 50% στο 2016. -Περισσότερο από το 50% των προσλήψεων το 2015 αφορούν ευέλικτες μορφές απασχόλησης, με αποτέλεσμα να αυξηθεί δραματικά ο αριθμός αυτών που ονομάζουμε «φτωχοποιημένοι εργαζόμενοι», ενώ, επίσης, αυξήθηκε κατά πολύ και η αδήλωτη εργασία.
«Η ελληνική κυβέρνηση, αυτήν τη στιγμή, στα θέματα της αγοράς εργασίας δεν ζητά τίποτε παραπάνω από αυτό που συμφωνήθηκε: Ότι, δηλαδή, η αγορά εργασίας στην Ελλάδα θα επιστρέψει σε αυτό που περιγράφεται ως το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, στις αρχές του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου ή ότι οι αρχές του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου θα επιστρέψουν στην Ελλάδα και ότι το σύστημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων θα επανέλθει» ,τόνισε η κυρία Αχτσιόγλου. Τα σοκαριστικά αυτά στοιχεία έρχονται στο… φως, την ώρα που τα εργασιακά αποτελούν το μεγάλο “αγκάθι” της δεύτερης αξιολόγησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages