ΑΓΚΑΘΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

ΑΓΚΑΘΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΑΓΚΑΘΙ για τον Προυπολογισμό προκαλούν οι απευθείας αναθέσεις επιβεβαιώνοντας ότι ο Δήμος είναι σε πολλές περιπτώσεις φθηνός στα πίτουρα...κι ακριβός στο αλεύρι.
Στο τελευταίο Δ.Σ. ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ανέλυσε ένα προς ένα τους κωδικούς ζητώντας μείωση δαπανών ιδίως σε κραυγαλέες περιπτώσεις. Ανέφερε ότι κωδικός για δημόσιες σχέσεις και διαφήμιση προβολή 20.000 ευρώ για προβολή, τουριστικός οδηγός 15000, δαπάνες εκθέσεις 30.000, έξοδα τιμητικά 20.000 ευρώ δηλαδή 80.000 σε σχέση με υπόλοιπες δαπάνες για βελτίωση εικόνας του δήμου. Επιχορηγήσεις νομικών προσώπων 65000 ευρώ. Αθλητικά σωματεία 20.000 και πολιτιστικα σωματεία 30000 ευρώ. Κοινωφελής επιχείρηση 250.000 ευρώ. Σύμβαση για τεχνική υποστήριξη λογισμικό 24.000 ευρώ. Δαπάνες καθαρισμού γραφείων. Έχει ο Δήμος ενοποιημένο σύστημα προμηθειών για εξοικονόμηση πόρων, αναρωτήθηκαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι την ώρα που προβλέπεται για Πλύσιμο κάδων ποσό 25000 ευρώ ενώ θα μπορούσε να αγοραστεί ειδικό μηχάνημα..
ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΥΤΣΟΥΛΗ
Ο Δημήτρης ΚΟΥΤΣΟΥΛΗΣ για τον Προυπολογισμό τόνισε ότι : αποτελεί εργαλείο όμως δεν σημαίνει ότι στο δήμο δεν γίνονται σπατάλες, κάνοντας ένσταση στο γεγονός ότι υπάρχουν δεκάδες κραυγαλέες περιπτώσεις. Σε εκθέσεις, συνέδρια, οδοιπορικά, ενοποίηση υπηρεσιών που ξοδεύτηκαν χρήματα ακόμα και για μετάβαση αιρετών στην Τρίπολη. Ο Δήμος έχει απωλέσει την ουσία του προυπολογισμού εξήγησε ο σύμβουλος καταλήγοντας ότι τον καταψηφίζει λόγω απευθείας αναθέσεων ως πρακτική ανακολουθίας.
Ο Ζαχαρίας ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ υποστήριξε ότι : ο προϋπολογισμός είναι απαραίτητο εργαλείο αλλά πρέπει να είναι συγκροτημένος με διαχείριση δαπανών.. Έκανε παρατηρήσεις για καθαριότητα, φωτισμός, δρόμων και χωριά όπου υπάρχουν τραγικές ελλείψεις.. Απαντώντας πάντως σε όσους ήθελαν να αδειάσουν την προηγούμενη Δημοτική αρχή στην ουσία φάνηκε ότι αδειάζονται αιρετοί που ήταν και τότε σε ανάλογες καρέκλες. Τα 14 εκ. που ανέλαβε ως χρέος η αρχή ΚΟΛΛΙΑ μειώθηκε στα 3 εκ. Ευρώ ως τώρα λόγω χρεών από Καποδιστριακούς Δήμους, κατέληξε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages