ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

ΤΗΝ ξεκάθαρη θέση ότι το ΠΟΠ Καλαμάτα αφορά συγκεκριμένη γεωγραφική ενότητα και δεν πρόκειται η περιφέρεια να απεμπολήσει την αξία του διατροφικού είδους στο πρωτογενή τομέα, αποκάλυψε με δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης υποδομών Πελοποννήσου, απαντώντας σε ερωτήσεις της εφημερίδας μας. Η Κα Ντίνα Νικολάκου τόνισε με αφορμή το τελευταίο Περιφερειακό συμβούλιο, ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός αποτελούν για τη περιφέρεια τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης, ωστόσο η εξέλιξη για την ποικιλία ελιάς ΠΟΠ με βάση την απόφαση του αρμόδιου υπουργείου δεν είναι θετική. Πρόσθεσε ότι για το λόγο αυτό ενημερώθηκε το Περιφερειακό συμβούλιο με την εκτίμηση ότι η Κυβέρνηση ετοιμάζει το επόμενο βήμα, προχωρώντας στις περιοχές που θα έχουν γεωγραφική ένδειξη το οποίο είναι αρνητικό για την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας. Επισήμανε ότι προχωρούν σε απαξίωση του ΠΟΠ εκ των έσω διευκολύνοντας τις διαδικασίες σε σχέση με την εμπορία, για να εξηγήσει ότι για την περιφέρεια αποτελεί κόκκινη γραμμή ενώ ξεκίνησαν επαφές με συνεταιριστές, συλλόγους αγροτικών ειδών σε Μεσσηνία και Λακωνία.
 ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟ ΠΟΠ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
Υπογράμμισε ότι για τη περιφέρεια Πελοποννήσου το ΠΟΠ ελαιόλαδο Καλαμάτα αποτελεί ξεχωριστό προιόν που για να έχει αυτή τη ποιότητα κι αυτή τη γεύση πρέπει να προέρχεται μόνο από την Μεσσηνία, Λακωνία, νότια Ηλεία και τμήματα της Αρκαδίας. Κατέληξε λέγοντας ότι μόνο έτσι θα είμαστε δίκαιοι για την κατανομή του ΠΟΠ από την μία και από την άλλη πλευρά η περιφέρεια Πελοποννήσου θα αποκτήσει ακόμα ένα εργαλείο για να προωθήσει το μοναδικό προιόν, ενώ το υπουργείο έχει άλλη κατεύθυνση με επέκταση του ΠΟΠ σε όλη την επικράτεια και αν υλοποιηθεί το ΦΕΚ τότε δυστυχώς θα έχουμε ΠΟΠ ακόμα και από τρίτες χώρες που θα σημάνει την καταστροφή του είδους ενώ το μήνυμα είναι ξεκάθαρο για το μέλλον του ελαιολάδου μας.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages