ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ευχαριστήρια Επιστολή στον Μακαριώτατο
Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ Αναστάσιο
από τους Μεσσήνιους φοιτητές του στη Θεολογική Σχολή
του Πανεπιστημίου Αθηνών

       Ευχαριστούμε τον Θεό, που μας αξίωσε να έχουμε καθηγητή μας, στην Θεολογική Σχολή  του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Θεοφιλέστατο, τότε, Επίσκοπο Ανδρούσης και νυν Μακαριώτατον  Αρχιεπίσκοπον Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ Αναστάσιο Γιαννουλάτο.
     Αυτόν τον φωτισμένο πανεπιστημιακό διδάσκαλο και ταπεινό Ιεράρχη της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, τον γεμάτο αγιότητα, σοφία και αγάπη, για τον σύγχρονο άνθρωπο.
     Τον επιστήμονα με διεθνείς πανεπιστημιακές διακρίσεις και παγκόσμια αναγνώριση ! Ομιλούντα απταίστως  8  Ξένες γλώσσες, με ένα τεράστιο Πανεπιστημιακό και συγγραφικό έργο !
     Τον σύγχρονο ανθρωπιστή, ιεραπόστολο, με ένα λαμπρό ιεραποστολικό  και ανθρωπιστικό έργο στην Αφρική  ( Κένυα, Ουγκάντα, Τανζανία ) και από το 1992 μέχρι σήμερα στην Αλβανία.
    
 Εμείς οι φοιτητές του, καθηγητές Θεολόγοι, δεν ξεχνάμε το ωραίο μάθημα που μας έκανε και τον μοναδικό τρόπο διδασκαλίας του στο Πανεπιστημιακό αμφιθέατρο, το οποίο ήταν πάντα γεμάτο όχι μόνο από τους φοιτητές της Θεολογικής Σχολής, αλλά και από φοιτητές άλλων Πανεπιστημιακών Σχολών, όπως Ιατρικής, Νομικής, Φιλοσοφικής, Φυσικομαθηματικής κλπ.                                                                                                 
Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τον διδάσκαλό μας Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ Αναστάσιο, για ό,τι μας έχει προσφέρει με τις διδαχές του και το φωτεινό παράδειγμά του !
     Αγαπητέ μας διδάσκαλε και σεβαστώτατε  άγιε Ιεράρχα της Εκκλησίας μας σας έχουμε ανάγκη, αυτή την κρίσιμη εποχή, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Σε έναν κόσμο ταραγμένο και διχασμένο, με μεγάλη ανθρωπιστική κρίση και κρίση αξιών, το φωτεινό σας παράδειγμα μας οδηγεί και μας δείχνει τον δρόμο.
    Προσευχόμεθα να σας δίνει ο Κύριός μας υγεία, δύναμη και φώτιση για το καλό της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, της Πατρίδος μας  και όλης της Οικουμένης.
Εκ μέρους των φοιτητών σας
Με πολύ σεβασμό και αγάπη
  Ζαχαρίας Κων. Κανελλόπουλος                        Μαγδαληνή  Κυρ. Ντίνου
  • 1ος εκλεγμένος εκπρόσωπος                                   Πρόεδρος  Ένωσης
των  φοιτητών Παν. Αθηνών στην                               Θεολόγων Μεσσηνίας
Σύγκλητο  του Παν. Αθηνών 1983-84  
  • Πρόεδρος Καθηγητών Β’ ΕΛΜΕ
Μεσσηνίας   (2003-2010)       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages