ΕΣΠΑσαν τα νεύρα της αγοράς... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΣΠΑσαν τα νεύρα της αγοράς...

Για ΕΣΠΑ ακούνε και ΕΣΠΑ δεν βλέπουν οι άνθρωποι της αγοράς. Έχοντας εναποθέσει τις όποιες ελπίδες τους για χρηματοδότηση σε ευρωπαϊκά προγράμματα, ιδιώτες και επιχειρήσεις αναμένουν εδώ και καιρό τα πολυδιαφημισμένα προγράμματα που θα… τρέξουν. Κι αν μέχρι σήμερα υπήρχε η όποια υπομονή στο πλαίσιο της προσμονής για λίγο «οξυγόνο» σε μία οικονομία που διατηρεί τις αρρυθμίες της, εντούτοις οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση δράσεων του νέου ΕΣΠΑ προκαλούν εκνευρισμό.
 Με δεδομένο ότι ζητήματα του ΕΣΠΑ… έτρεξε ικανοποιητικά το προηγούμενο διάστημα ο Μεσσήνιος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, κλείνοντας την προηγούμενη περίοδο με θετικό πρόσημο και δημιουργώντας παράλληλα υψηλές προσδοκίες για το τι θα ακολουθούσε, σήμερα νέοι και όχι μόνο… ξεροσταλιάζουν αναμένοντας την υλοποίηση – ενεργοποίηση αξόνων του ΕΣΠΑ, έτσι ώστε να χρηματοδοτήσουν δράσεις ή επιχειρηματικά σχέδια και ταυτόχρονα με την «παρουσία» τους στην πραγματική οικονομία να δώσουν εκείνη την ώθηση που απαιτείται, ώστε να ξεφύγουμε από το τέλμα των αρνητικών παραμέτρων που έρχονται ως απόρροια μνημονιακών πολιτικών. 
Την ίδια στιγμή οι καθυστερήσεις τις οποίες δεν φαίνεται ότι κανείς αμφισβητεί, έχουν πάει πίσω και τους σχεδιασμούς για προγράμματα τα οποία θα υλοποιήσουν οι Περιφέρειες, ενώ στο… περίμενε βρίσκονται και εκατοντάδες έργα τα οποία έχουν λάβει το καταρχήν «πράσινο φως», αλλά… Σε κάθε περίπτωση είναι βέβαιο ότι κανείς δεν είναι χαρούμενος από τις εξελίξεις αυτές και πρώτα απ’ όλους τα κυβερνητικά στελέχη. Άλλωστε γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι η δυναμική που θα αναπτυχθεί όταν… πέσει χρήμα στην αγορά θα είναι ικανή να διαμορφώσει ένα κλίμα εξαιρετικά ευνοϊκό και για τους ίδιους, τη ώρα που η πίεση από την αδιάκοπη φοροεπιδρομή αυξάνει διαρκώς. Του Κώστα Β. Τσερεντζούλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages