Συνελήφθησαν οι ληστές με τις μοτοσυκλέτες - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Συνελήφθησαν οι ληστές με τις μοτοσυκλέτες

Τέλος στην δράση των «ληστών» με τις μοτοσυκλέτες που είχαν διαπράξει τουλάχιστον 200 ένοπλες ληστείες έβαλαν αστυνομικοί της ασφάλειας μετά απο οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της ασφάλειας από την Αττική, τον Πύργο, την Κρήτη και τις Σέρρες. Συνελήφθησαν πέντε μέλη της σπείρας, ηλικίας απο 29 έως 52 ετών, ενώ αναζητείται ένας ακόμη 31χρονος. Μεταξύ των συλληφθέντων και τα δυο αρχηγικά μέλη της εγκληματικής ομάδας.
 Όπως προέκυψε, οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση, τουλάχιστον την τελευταία διετία και έκαναν ένοπλες ληστείες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Ηλείας και της Κρήτης, με βασικό χαρακτηριστικό τη χρήση μοτοσυκλετών μεγάλου κυβισμού, με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Ταα δυο αρχηγικά μέλη ένας 52χρονος και ένας 48χρονος, λειτουργούσαν ως επιχειρησιακοί συντονιστές, επιλέγοντας τους στόχους, τους τρόπους, τους χρόνους της ένοπλης επίθεσης και τέλος, τα δρομολόγια διαφυγής.
 Ένας 33χρονος, λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας στην εμπορία μοτοσυκλετών και τις γνώσεις στην κλοπή οχημάτων, πέραν της συμμετοχής του στις ληστείες, παρείχε στην οργάνωση τις μοτοσικλέτες και την τεχνογνωσία για πλαστογράφηση πινακίδων, ενώ ο 32χρονος «στρατολογήθηκε», λόγω των ιδιαιτέρων ικανοτήτων του στη γρήγορη οδήγηση μοτοσικλετών, ως επαγγελματίας αθλητής αγώνων ταχύτητας, με πολλές διακρίσεις σε Ελλάδα και συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες. Τα μέλη τις οργάνωσης έχουν πλούσιο ποινικό παρελθόν, καθότι έχουν συλληφθεί και εκτίσει ποινές κάθειρξης για παρόμοια αδικήματα, ενώ είχαν και ισχυρούς δεσμούς μεταξύ τους.
Ως «ορμητήριό» τους, χρησιμοποιούσαν αποθήκη και παρκινγκ σε περιοχή του Πειραιά, όπου συγκεντρώνονταν πριν και μετά από κάθε ενέργειά τους. Τα μέρη αυτά τα χρησιμοποιούσαν ταυτόχρονα ως κρησφύγετα και «καβάτζες», αφού εκεί απέκρυπταν μοτοσικλέτες, οπλισμό και τα «επιχειρησιακά» τους ρούχα.Σε κάθε ληστεία δρούσαν με διαφορετική σύνθεση, με δύο τουλάχιστον μέλη κάθε φορά, χρησιμοποιώντας δίκυκλες μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού ενώ σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν φορτηγά οχήματα, όπου φόρτωναν τις μοτοσικλέτες μέχρι να προσεγγίσουν το σημείο της ληστείας. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 56 ληστείες, εκ των οποίων 49 στην Αττική, 6 στην Ηλεία και 1 στα Χανιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages