ΕΝΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΝΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Ο Δήμος Τριφυλίας έκανε όλες τις ενέργειες για να προχωρήσει η αποκατάσταση του λιμανιού της ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ με αφορμή την διόρθωση του προσυμβατικού ελέγχου της προγραμματικής σύμβασης για το έργο με βάση τα έγγραφα του Ελεγκτικού συνεδρίου. Η δημοτική αρχή εξήγησε ότι το ελεγκτικό συνέδριο ελέγχει την σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου ώστε να διασφαλιστεί η νομιμότητα εκτέλεσης του έργου χωρίς να επισέρχεται στο περιεχόμενο της μελέτης. Ερωτησεις έθεσαν σύμβουλοι από την αντιπολίτευση σχετικά με την διαδικασία που τηρήθηκε και αν υπάρχουν σημεία που χρήζουν διευκρίνισης και αν υπάρχει ευθύνη ορισμένων φορέων από την προγραμματική σύμβαση με την περιφέρεια. 
Ο Πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Μεσσηνίας κ. Κανελλοπουλος τόνισε ότι διορθώθηκε το λάθος που αφορά τον προσυμβατικό έλεγχο για τον χρόνο εκτέλεσης του έργου, λέγοντας ότι τηρείται η νόμιμη διαδικασία όπως προβλέπεται από το Νόμο, ενώ συμφώνησε για συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής παρακολούθησης του έργου. Εξήγησε ότι αυτό που προέχει είναι να προχωρήσει η χρηματοδότηση της μελέτης για το μάστερ παν που αφορά την διαμόρφωση του χερσαίου χώρου, κάνοντας μια αναδρομή του έργου μετά τις κακοτεχνίες την εποχή του πρώην δημάρχου κ/Κόλλια με παράσταση στον εισαγγελέα. 
Έθιξε επίσης την απόδοση ευθυνών για λεηλασία δημοσίου χρήματος. Μίλησε για τεράστια συμβολή του Περιφερειάρχη στην δέσμευση κονδυλίων για το έργο. Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με Λευκό να στηρίζει ο κ. Κουκούμης, ο κ. ΚΟΥΤΣΟΥΛΗΣ δικαιολογώντας την ψήφο του και η κα Τσούλου. 
ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages