Ρυθμίσεις – εξπρές των χρεών τον Οκτώβριο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Ρυθμίσεις – εξπρές των χρεών τον Οκτώβριο

Αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να είναι όλα έτοιμα πλέον ώστε να φτάσουν «στην πηγή για να πιουν νερό» -δηλαδή να δουν «κούρεμα» και ρύθμιση των οφειλών τους σε έως 120 δόσεις- οι επιχειρήσεις που χρωστούν σε εφορία, ταμεία, τράπεζες και ιδιώτες. Για τις αιτήσεις που θα υποβάλουν από τότε και μετά για ένταξη στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ο υπολογισμός των κριτηρίων θα γίνεται αυτόματα στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού στο διαδίκτυο.
Εδώ και τρεις ημέρες, υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών στο Χίλτον για να καθορίσουν τα βασικά κριτήρια με τα οποία θα γίνονται μαζικές ρυθμίσεις και διαγραφές χρεών προς το δημόσιο. Μόλις ολοκληρωθούν οι συζητήσεις θα εκδοθούν δύο υπουργικές αποφάσεις, μία για τα χρέη στην εφορία και μία για τα χρέη στα ασφαλιστικά Ταμεία για το πώς θα λειτουργήσουν οι αυτοματοποιημένες ρυθμίσεις οφειλών των εμπόρων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (με βασικό ποσό οφειλής έως 50.000 ευρώ).
Τους κανόνες που θα δεχθεί το δημόσιο για χρέη από φόρους και εισφορές, αναμένεται να υιοθετήσουν στη συνέχεια και οι τράπεζες, για τα χρέη των δανειοληπτών. Σύμφωνα με πληροφορίες του protohema διαπιστώνεται καλή συνεργασία στα τεχνικά κλιμάκια των υπηρεσιακών παραγόντων με τους θεσμούς καθώς από τις πρώτες συναντήσεις λύθηκαν βασικά ζητήματα και συμφωνήθηκαν οι βασικοί κανόνες που θα εφαρμόζονται για χρέη στο δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages