ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΠΑΛΙ Η ΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΕ Η ΜΑΚΙΣΤΟΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΠΑΛΙ Η ΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΕ Η ΜΑΚΙΣΤΟΣ

ΟΠΟΙΑ ΧΕΡΙΑ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ
Σε συναγερμό βρίσκεται η Πυροσβεστική από τρεις φωτιές που έχουν ξεσπάσει στην Ηλεία, με τελευταία αυτή στη Μάκιστο που έχει το πιο επικίνδυνο πύρινο μέτωπο, καθώς κινείται με ταχύτητα προς τον οικισμό. Η φωτιά ξέσπασε περίπου μισή ώρα μετά τις 16.00 το απόγευμα σε χορτολιβαδική έκταση και πουρνάρια και έχει ξυπνήσει πανικό και μνήμες στους κατοίκους από το 2007 όταν και το χωρίο κυριολεκτικά είχε ισοπεδωθεί από τις φλόγες.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 20 άντρες με 10 οχήματα και ενδεχομένως να ενισχυθούν περαιτέρω, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν συνολικά τέσσερα αεροσκάφη, εκ των οποίων δύο καναντέρ και δύο PZL, σε μία προσπάθεια να προλάβουν τη φωτιά πριν προσεγγίσει το χωριό.
Δείτε εικόνες από το σημείο:

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται άλλες δύο πυρκαγιές στην Ηλεία. Στο Κακοτάρι, όπου η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή αλλά κινείται προς μία χαράδρα και αν εισέλθει στην χαράδρα υπάρχει ο κίνδυνος να πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσει το πύρινο μέτωπο. Στο σημείο αυτό έχουν σπεύσει και επιχειρούν 10 άντρες της Πυροσβεστικής με 5 οχήματα και ένα αεροσκάφος.
Το τρίτο πύρινο μέτωπο βρίσκεται στο Αγραπιδοχώρι, όπου καίγεται αγροτοδασική έκταση και πουρνάρι, χωρίς να κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 15 άντρες με 7 οχήματα και αεροσκάφος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages