ΑΝΑΨΑΝ ΦΩΤΙΕΣ ΟΙ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΕΙΜΑΤΩΝ ΚΛΑΔΕΜΑΤΟΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΝΑΨΑΝ ΦΩΤΙΕΣ ΟΙ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΕΙΜΑΤΩΝ ΚΛΑΔΕΜΑΤΟΣ

Καυτές ερωτήσεις χωρίς όμως σταράτες εξηγήσεις έθεσαν παρατάξεις της μειοψηφίας στο Δ.Σ. Τριφυλίας με αφορμή τις χωματερές στα Φιλιατρά, αλλά και την καταγγελία για μηχανήματα του Δήμου σε ιδιωτική έκταση πριν από λίγες εβδομάδες.
Το θέμα των χωματερών στα ΦΙΛΙΑΤΡΑ καυτηρίασε ο δημοτικός σύμβουλος απο την περιοχή κ.Γ. Ασημακόπουλος λέγοντας ότι το τοπικό ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Φιλιατρών πήρε απόφαση για απόθεση κλαδιών στο σημείο που απέχει μόλις 60 μέτρα από το ειδικό σχολείο συμπεραίνοντας ότι ο Δήμος θα δημιουργήσει μια νέα χωματερή. Διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει ανταποδοτικότητα στην απόδοση των τελών καθαριότητας με αποτέλεσμα το πρόβλημα να διογκώνεται χωρίς να εφαρμόζεται ο κανονισμός Καθαριότητας που ψήφισε το Σώμα.
Για μια ακόμα φορά ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Π. ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ μίλησε για "κακούς δημότες" λέγοντας ότι εναποθέτουν ιδιώτες παράνομα κλαδιά και πίσσα από ιδιωτικό έργο σε έκταση που δημιουργήθηκε ανεξέλεγκτα, καταλήγοντας ότι κάποια στιγμή θα πέσουν τα πρόστιμα από την αρμόδια αρχή. Πρότεινε ωστόσο να βρεθεί χώρος προσωρινής διαχείρισης υπολειμμάτων καλλιέργειας, πρόταση η οποία μάλιστα έχει υποβληθεί εδώ και 2 χρόνια από αγροτικούς φορείς της περιοχής.
Ο κ. Σαρμαντζής υποστήριξε ότι η πρώτη χωματερή στο δήμο που αποκαταστάθηκε από την Δημοτική αρχή, ήταν αυτή των Φιλιατρών ενώ οι φορείς εξετάζουν προτάσεις για επίλυση του θέματος.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΠΟΛΕΙΜΑΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...
Ο Δήμαρχος απάντησε ότι ο Δήμος δεν δημιουργεί χωματερές εκτιμώντας ότι το μόνο πρόβλημα είναι η διαχείριση των κλαδιών και η εναπόθεσή τους από πολίτες, ενώ το νέο τεχνικό ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ προβλέπει ήδη την αγορά φορτηγού για την διαχείριση υπολειμμάτων καλλιέργειας. Για την διαχείριση απορριμμάτων εξήγησε ότι η απόφαση του ΦΟΣΔΑ για κεντρική διαχείριση απορριμμάτων κινείται στην σωστή κατεύθυνση. 
Ένταση προκλήθηκε πάντως μετά την καταγγελία της δημοτικής συμβούλου κας Τσούλου για αυθαίρετες εργασίες σε ιδιωτικό χώρο από μηχανήματα του Δήμου και ημέρα Σάββατο, λαμβάνοντας την απάντηση του Δημάρχου ότι δεν υπάρχουν ενέργειες για τις οποίες δεν ενημερώνεται η Δημοτική αρχή. Η απάντηση επίσης που δόθηκε από τον Αντιδήμαρχο κ. Πούλο δεν ικανοποίησαν την κα Τσούλου με αποτέλεσμα να μην είναι πειστικές όπως αργότερα επισήμανε κι άλλος δημοτικός σύμβουλος. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages