«Ήταν Λάθος» η σύλληψη εργολάβου στα..Φιλιατρά - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

«Ήταν Λάθος» η σύλληψη εργολάβου στα..Φιλιατρά

ΣΤΗΝ σέντρα....ήρθαν αιρετοί μετά από συζήτηση στο Δ.Σ. Τριφυλίας με αφορμή την έγκριση των ρυθμίσεων κυκλοφορίας στην πόλη των Φιλιατρών για την δημοτική οδοποιία της πόλης.. Αιχμή του δόρατος ήταν η σύλληψη του εργολάβου για παρακώλυση της συγκοινωνίας την περασμένη Παρασκευή αφήνοντας ερωτήματα τι συνέβη όταν ξεκίνησαν νόμιμα οι εργασίες. Φανερά προβληματισμένος ήταν ο αντιδήμαρχος κ. Κατσούλας λέγοντας ότι υπήρξαν οι απαραίτητες εγκρίσεις,καθώς τα τεχνικά έργα αφορούσαν τα πεζοδρόμια και ήταν λάθος από την πλευρά της αστυνομίας να συλληφθεί ο εργολάβος για παρακώληση της συγκοινωνίας.
Ο κ. Κατσούλας στις ερωτήσεις αναφορικά με τα θέμα υποστήριξε ότι «Όπου παρακωλύεται η κυκλοφορία εκεί χρειάζεται η άδεια, αυτό το έργο, την άδεια από την Περιφέρεια, από την τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας, την έχουμε πάρει από τις 14/9, εχει ενημερωθεί το Α.Τ. Κυπαρισσίας (σ.σ. Τριφυλίας)».
Κουτσούλης: Έχει ξεκινήσει πιο νωρίς το έργο.
Κατσούλας: Όχι, όχι  στις 15 άρχισε το έργο, Παρασκευή. Είχε ενημερωθεί έγκαιρα το Α.Τ. Κυπαρισσίας και η διεύθυνση Καλαμάτας, οπότε και ξεκίνησε το έργο στα πεζοδρόμια. Δεν γινόταν παρακώλυση της κυκλοφορίας, δεν είχε γίνει ακόμη. Σήμερα που χρειάστηκε να γίνει, δηλαδή μετρά τις 18 του μηνά, για αυτό έκλεισε και ο δρόμος. Σήμερα έκλεισε ο δρόμος, δηλαδή χθες.
Κουτσούλης:  Ο εργολάβος είχε κάνει αίτημα στο δήμο για να πάρει άδεια για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις;
Κατσούλας: Ήταν υποχρέωση της τεχνικής υπηρεσίας από μονή της, δεν χρειαζόταν να κάνει κάτι ο εργολάβος.
Κουτσούλης:  Αφού ήταν όλα νόμιμα γιατί τον συνέλαβαν
Τσίγγανος: Λάθος τους
Κατσούλας: Λάθος
Τσίγγανος: Λάθος τους
Κουτσούλης: Εμείς έχουμε απόφαση της ποιότητας ζωής ή του δημοτικού συμβουλίου;
Κατσούλας: Έχουμε της τεχνικής υπηρεσίας, έχουμε απευθείας από την τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας την έγκριση, όπως σας είπα,  από τις 14/9 και η οποία την ίδια μέρα απεστάλη και στο αστυνομικό τμήμα Κυπαρισσίας.
Κουτσούλης: Εσείς δηλαδή αμφισβητείτε ουσιαστικά  την αστυνομία, η οποία ήρθε και επ αυτοφώρω τον εργολάβο… και θεωρείται ότι όλα έγιναν με τη νόμιμη οδό και θωρείται ότι καλώς είχαν αρχίσει οι εργασίες. Προφανώς είχατε δώσει άδεια από το δήμο να ξεκινήσουν χωρίς ωστόσο να υπάρχει άδεια για τις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Ο δήμαρχος κ. Κατσίβελας απαντώντας υπογράμμισε ότι, «Η ροή των γεγονότων δείχνουν ότι είμαστε και on-time και σύννομοι και προνοούντες. Οι παρεμβάσεις που έγιναν, έγιναν στο πεζοδρόμιο δεν ήταν παρακώλυση κυκλοφορίας. Απόρησε και η αστυνομία σε ανώτερο επίπεδο πως προχώρησαν σε τέτοιες ενέργειες…».
Για την αποκατάσταση της αλήθειας θα πρέπει να σημειωθεί πως οι εργασίες της δημοτικής οδοποιίας Φιλιατρών ξεκίνησαν στις 13 Σεπτεμβρίου, μάλιστα στο προφίλ του δημάρχου στο Facebook υπάρχουν και οι φωτογραφίες με την παραπάνω ημερομηνία. Επίσης σε κάποιες από τις φωτογραφίες φαίνεται ξεκάθαρα πως υπάρχει παρακώλυση συγκοινωνίας από τις 13 Σεπτεμβρίου!
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, και συγκεκριμένα με τις διατάξεις του άρθρου 9 του Ν. 2503/1997, σε συνδυασμό με το άρθρο 75, παρ. Ι, εδαφ. γ4 του Ν. 3463/2006 και τις διατάξεις των άρθρων 9, 47, 48 και 52 του Ν.2696/1999 (Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας), ο Δήμος Τριφυλίας πριν ξεκινήσουν οι εργασίες του έργου “Δημοτική Οδοποιία Φιλιατρών” έπρεπε να έχει προβεί στις εκ του νόμου απαιτούμενες διαδικασίες και να είχε λάβει σχετικές αποφάσεις και συγκεκριμένα να έχουν ληφθεί αποφάσεις περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας (προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων) η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και το δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας και η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας να έχει αποσταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και να έχει εγκριθεί από το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ενώ και ο ανάδοχος του έργου όφειλε πριν ξεκινήσει τις εργασίες να αποστείλει έγγραφο στο δήμο Τριφυλίας με αίτημα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας στο πλαίσιο υλοποίησης του εν λόγω έργου και, επίσης, έπρεπε να είχαν τοποθετηθεί σχετικές πινακίδες σήμανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages