ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 22 Απριλίου 2018

ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΤΗΝ δική της αξίας στον εκπαιδευτικό σχολικό τουρισμό πασχίζει να αναδείξει η περιοχή της Τριφυλίας. Ήδη στην περιοχή άρχισαν να φτάνουν τα πρώτα ομαδικά γκρούπ κυρίως από σχολεία της Αττικής, με φιλόξενες προτάσεις για το κοινό.
Ένα μεγάλο σχολικό συγκρότημα φιλοξενήθηκε για 3 ημέρες στην περιοχή κάνοντας επισκέψεις σε μνημεία της Τριφυλίας, συνδυάζοντας την περιήγηση με τις τοπικές γεύσεις και την ομορφιά του τόπου. Ικανοποιημένοι ήταν οι εκπαιδευτικοί που μίλησαν για την άριστη υποδοχή στο ξενοδοχείο Apollo resort hotel. 
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΛΚΕΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
Η εκπαιδευτικός Γ. Σταυρουδάκη (Γεωργοπούλου) η οποία μάλιστα έλκει την καταγωγή της από τα Φιλιατρά μας ευχαρίστησε λέγοντας ότι "ήρθαμε από το Χαιδάρι αποφασίζοντας μέσα από την εκπαιδευτική εκδρομή να γνωρίσουμε τα όμορφα μέρη της Πελοποννήσου σε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους όπως η Αρχαία Ολυμπία και την Κυριακή στον Επικούρειο Απόλλωνα που θεωρείται Παρθενώνας της Πελοποννήσου" για να προσθέσει ότι "άρεσε στα παιδιά χωρίς να κουραστούν με πολύ καλούς συνοδούς και ξεναγούς ενώ οι μαθητές μας είπαν ότι λυπούνται που φεύγουν από την περιοχή καθώς τους ενδιέφερε να δουν και να γνωρίσουν τον τόπο και όχι τόσο από διασκέδαση που συνήθως βλέπουμε σε εκδρομές". Υπογράμμισε ότι προάγεται πολιτισμός με επισκέψεις σε ιστορικούς τόπους καταλήγοντας ότι θα ήθελαν πολύ να επισκεφθούν την περιοχή προς το τέλος της Άνοιξης που η περιοχή σφύζει από κόσμο...
BIΩΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ
Ο Διευθυντής του σχολείου Παντελής Παπαδάκης επισήμανε ότι "το Λύκειο Χαιδαρίου στάθηκε με επισκέψεις σε χαρακτηριστικούς σταθμούς της αρχαίας ελληνικής ιστορίας ενώ οι εντυπώσεις ήταν αρκετά καλές καθώς οι μαθητές απέκτησαν βιωματική επαφή με τους χώρους που επισκέφθηκαν" λέγοντας ότι "αυτό που μας εκφράζει πλέον είναι μόνο η γνώση του παρελθόντος αποτελεί μια εγγύηση για την πορεία και το μέλλον αυτού του τόπου".
Την ικανοποίησή της εξέφρασε η διευθύντρια του ξενοδοχείου κα Γεωργία Χριστοδούλου η οποία εξήγησε ότι η περιοχή μας συνδυάζει πλούτο ομορφιάς, μνημείων, γεύσεων κι αυτό οφείλουμε να αναδείξουμε καθώς έχουν προγραμματίσει επίσκεψη στην περιοχή κι άλλα σχολικά συγκροτήματα. Υπενθύμισε ωστόσο ότι από την περιοχή μας απουσιάζουν οι υποδομές που ακούμε δεκαετίες τώρα αλλά ποτέ δεν υλοποιούνται, με επενδύσεις να διεξάγονται κυρίως από την ιδιωτική πρωτοβουλία. 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages