Η ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟ ΛΟΓΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΕΩΡΓΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Η ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟ ΛΟΓΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΕΩΡΓΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ στα Ευρυτανικά Νέα
Ο ποιητής Διονύσιος Γεωργογιαννόπουλος γεννήθηκε στην Κυπαρισσία (Μεσσηνίας). Είναι φοιτητής του τμήματος Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Νοηματικής και παιδαγωγικής επάρκειας στο πλαίσιο των σπουδών του, στα οποία κατόρθωσε να ανταποκριθεί επιτυχώς. Είναι γνώστης Εβραϊκών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Θεολογικού, Φιλοσοφικού και Παιδαγωγικού χαρακτήρα. 
Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στην εφημερίδα «Φωνή» - και σε διάφορες ιστοσελίδες- σχετικά με προβλήματα που αφορούν την Κυπαρισσία, όπως και κείμενα που αφορούν την ζωή και το έργο μορφών που ασχολήθηκαν με τα γράμματα και τις τέχνες. Επίσης, έχει λάβει μέρος σε τρία ντοκιμαντέρ: α) Αρμένιοι Κυπαρισσίας (αφήγηση), β) Κυπαρισσία, το διαμάντι του Ιονίου, μέρος Α’, Αρχαία Κυπαρισσία (αφηγητής και ομιλητής για θέματα θρησκευτικού περιεχομένου) και γ) Κυπαρισσία, το διαμάντι του Ιονίου, μέρος Β’, Μεσαίωνας, Τουρκοκρατία και νεότερα χρόνια. 
Η αγάπη του για την Κυπαρισσία είναι έκδηλη, καθώς εδώ και λίγα χρόνια ασχολείται με διάφορα ζητήματα που αφορούν την πόλη του. Είναι λάτρης της Λογοτεχνίας και του Χειμώνα. Ένα από τα ταλέντα του είναι και η ζωγραφική. 
«Κάποιοι τόποι, κάποιοι άνθρωποί» 
Οι τόποι που τόσο αγαπήσαμε, μια μέρα ξένοι θα ναι, μπορεί χρόνια να ζήσαμε, στο τέλος μας ξεχνάνε. εν θα θυμούνται φαίνεται, τον πόνο μας, το τέλος μας που έρχεται, το δάκρυ και την λύπη μας, ακόμη και το γέλιο στην ζωή μας, την αγάπη που έχουμε στα στήθη. 
Οι τόποι που αγαπήσαμε, για μας δεν θα ναι ξένοι, γιατί δεν τους ξεχάσαμε, μήτε τους λυπήσαμε. Σημείο των καιρών η λησμονιά, μα τούτο να θυμάστε, εάν έχετε κάτι στην καρδιά, ποτέ να μην φοβάστε. Οι τόποι και οι άνθρωποι, που έχουμε κι απ’ τη ζωή πιο πάνω, οι συγγενείς και οι φίλοι, πόσο πολύ τους αγαπώ μέχρι που θα πεθάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages