Η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΓΙΑΤΙ γίνεται μεγάλος λόγος για την απλή αναλογική που ήδη εφαρμόζεται στην Ευρώπη;  H  εκάστοτε κυβέρνηση δημοκρατικά -αλλά …μειοψηφικά- εκλεγμένη να αναπτύσσει πρακτικές του παρελθόντος, δηλαδή επιτροπής- ενός διευθυντηρίου που δεν απηχεί τις απόψεις της πλειοψηφίας, αλλά με τον τρόπο  στην Βουλή για να σχηματίζει ευκαιριακές πλειοψηφίες. Ανάμεσα στα έδρανα, την κυβέρνηση και τον “λαό” το ποτάμι είναι βαθύ.
Μια πρόσφατη έρευνα της Public Issue έδειξε πως το 86% των πολιτών εκτιμά ότι η χώρα οδεύει προς λάθος κατεύθυνση. Το 73% θέλει απευθείας εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Το 60% θέλει και ιδιωτικά πανεπιστήμια. Το 63% κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Πού πήγε η λαϊκή βούληση και η “λαϊκή κυριαρχία”;
Προφανώς η απλή αναλογική θα έβγαζε μια άλλη κυβέρνηση. Η κατάργηση του 3% θα είχε στην Βουλή δυο-τρεις βουλευτές του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δυο- τρεις Κυνηγούς, Ολυμπιακούς, Παναθηνιακούς φυσικά βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας και κυρίως νέα κόμματα, νέα σχήματα που σήμερα δεν υπάρχουν. Ο λόγος που υπάρχει το 3% είναι η τελευταία (;) παλαιοδεξιά- εθνικιστική αγκύλωση- που εμφανίζεται ως εθνική- και από την Αριστερά. Σε ότι αφορά την Μεσσηνία τα κόμματα απλά δεν υπάρχουν. Αναζητούνται συνεργασίες, συμμαχίες για την καρέκλα σε μια εποχή που χάνεται η επαφή με τους δημότες...
Η ΧΩΡΑ ΖΕΙ ΣΤΟ..ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΕΛΙΚΑ;
 Aυτή η χώρα ζει πολιτικά στον προπερασμένο αιώνα. Μόνο που τότε υπήρχε περισσότερη ελευθερία στην διακίνηση ιδεών και λιγότερος «πατριωτισμός». Η απλή και άδολη αναλογική θα έβαζε τέρμα στον τεχνητό δικομματισμό που δεν υπήρξε ποτέ -ιδιαίτερα αν δεν υπήρχε ο πολιτικάντης, όπως ο Βενιζέλος, ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου. Οι θεωρίες για το Σκοτάδι και το Φως- δείγμα πολιτικής υπανάπτυξης- οδηγούσε τους ψηφοφόρους να ψηφίζουν όχι με βάση τι θέλουν, αλλά τι δεν θέλουν.
Ο διάλογος ανάμεσα σε Αριστερά και Δεξιά, αλλά και μέσα στην Αριστερά, ήταν αδύνατος σε ένα κόσμο γεμάτο καλούς, κακούς, εχθρούς και δαίμονες, όπου κυριαρχούσε ο φόβος του Άλλου- είτε ήταν αλλόθρησκος, αλλόδοξος- ξένος.Η πολιτική νόθευση της λαϊκής βούλησης με τεχνητά διλήμματα όπως ο αντικομμουνισμός ή με συνθήματα σύνθημα  συσκότισε τις πραγματικές αντιθέσεις. Οι ευρωπαϊστές και οι συντηρητικοί, μαζί με ομοφοβικούς, ξενοφοβικούς και κάθε είδους φοβικούς βρίσκονται στο ίδιο κόμμα. Τελικά είμαστε ένα...απέραντο φρενοκομείο. Γ. ΜΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages