ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ: ΔΙΑΚΡΙΤΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ: ΔΙΑΚΡΙΤΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

ΤΗΝ εκτίμηση ότι αλλαγές στον αυτοδιοικητικό χάρτη χωρίς να προηγηθούν μεταρρυθμίσεις αλλά κυρίως διακριτά όρια μεταξύ πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης, εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε και Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος σε δηλώσεις του στην εκπομπή Πρωινό Δρομολόγιο του Ρ/Σ Παλμός 90,5 του Γιάννη Μποζίκα.
Με αφορμή το έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής ένωσης Δήμων αλλά και την κοινή συνεδρίαση με τις ενώσεις Περιφερειών της χώρας ο κ. Δημήτρης Καφαντάρης τόνισε αρχικά ότι "περιμένουμε το περιβόητο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών αναμένοντας το επίσημο κείμενο μετά το 3μερο κοινό συνέδριο μεταξύ ΚΕΔΕ-ΕΝ.Π.Ε. που αναδεικνύει με κοινές θέσεις την Ελλάδα του αύριο αλλά με στόχο πάνω από όλα τον πολίτη, διεκδικώντας αρμοδιότητες και πόρους ζητάμε ουσιαστικά την βελτίωση ποιότητας ζωής του πολίτη" ζητώντας τομές μέσα από το νέο Καλλικράτη με βάση τις επίσημες θέσεις των Δήμων με ευρύτερο προγραμματισμό σε ανάπτυξη ώστε σε βάθος χρόνου να έχουμε ευρωπαικού προσανατολισμού αυτοδιοικήσεις. 
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΙ ΟΧΙ ΕΤΕΡΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ
Στην Ευρώπη υπενθύμισε ότι "η αυτοδιοίκηση δεν είναι ετεροδιοίκηση αφού ο τόπος αποφασίζει για τον τόπο του που αποτελεί κοινό σύνθημα όλων μας καθώς χωρίς αυτοδιοίκηση δεν υπάρχει ανάπτυξη με μεγάλο αγκάθι την αφαίμαξη πόρων σε μεγάλο βαθμό κι επομένως το 2012-2017 με βάση των πόρων έχουμε ένα έλλειμμα 10 δις ευρώ τα οποία χάνονται για την καθημερινότητα του πολίτη". 
Ζητάμε όπως αξίωσε ο κ.Καφαντάρης "φορολογική αποκέντρωση, κυρίαρχους θεσμούς με ξεκάθαρο ρόλο πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης, περιφερειακή αυτοδιοίκηση και κυβέρνηση ώστε όλα μαζί να προσθέτουν ανάπτυξη που απαιτεί ο τόπος". 
ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΕΟ ΝΟΜΟ
Για την απλή αναλογική κατέληξε λέγοντας ότι "η αυτοδιοίκηση πιστεύει ότι δεν φταίει το εκλογικό σύστημα που 10 χρόνια δεν έχει ανάπτυξη, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να προηγηθεί η μεταρρύθμιση του Κράτους και της αυτοδιοίκησης για να προχωρήσουμε σε εκλογικό μοντέλο άλλου τύπου ώστε να έχουμε ένα κράτος που θα φέρει ανάπτυξη κι όχι προβλήματα στον πολίτη με βάση της σημερινές συνθήκες" καθώς και στη Μεσσηνία έχουμε πολλά παραδείγματα για την κυβερνησιμότητα των Δήμων στο νομό μας. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages