ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ Ή ΤΟΥ ΒΑΘΟΥΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ Ή ΤΟΥ ΒΑΘΟΥΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΩΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΖΙΚΑ
Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ αποτελεί σοβαρή υπόθεση για την Δυτική Μεσσηνία χωρίς να αποτελεί προιόν ευχολογίων ή ακόμα χειρότερα το ξεπερασμένο μοντέλο της δεκαετίας του 60 και του 70, καθώς οι γειτονικές χώρες γίνονται όλο πιο ανταγωνιστικές συνθλίβοντας το μέλλον ιδίως για μεσαία εισοδήματα Ευρωπαίων τουριστών.
Αναγνώστες αναζητώντας στο διαδίκτυο καθώς αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για ένα ταξιδιωτικό προορισμό γνωρίζουν ότι η εποχή της..αρπαχτής έχει ξεπεραστεί προ πολλού. Με την αναζήτηση έγκυρων ιστοτόπων επιχειρήθηκε τις ημέρες του Πάσχα μια αναζήτηση ανάμεσα στις προτάσεις που υπάρχουν ιδίως για τον Έλληνα επισκέπτη και από τα αποτελέσματα προκαλούνται εκπλήξεις.
Η Πρώτη διαπίστωση είναι ότι υπάρχει τουρισμός 2 ταχυτήτων: μιας ελκυστικής ως θετικής ταχύτητας προορισμού και μια...διαστημικής που ξεφεύγει από την εικόνα της εποχής. Στην πρώτη περίπτωση αναζητήθηκαν καταλλύμματα μεσαίου και σχετικά υψηλού προορισμού για ένα ζευγάρι με παροχή πρωινού ή μη καθώς κι άλλων ευκολιών. Αφορά περιοχές της Δυτικής Μεσσηνίας από την χρυσή ακτή και το Ρωμανού μέχρι τις παρυφές της Πυλίας. Στη πρώτη εικόνα φάνηκε να υπάρχουν ελκυστικές ξεκινώντας από 60 ευρώ μέχρι 225 ευρώ που αφορά την μεγαλύτερη τιμή στο μεγάλο συγκρότημα του Ρωμανού λίγο πριν το Πάσχα. ΟΙ τιμές παρουσίασαν μικρές διακυμάνσεις κατά την εορταστική περίοδο.
ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΘΕΑ....ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ...
Στην δεύτερη περίπτωση εμφανίστηκαν βίλες για διανυκτέρευση με αρκετά καλές ανέσεις, αλλά η τιμή όντως ήταν αστρονομική. Λέμε διαστημική..τιμή γιατί κατά μέσο η διαμονή την νύχτα ήταν στα 1.477 ευρώ δηλαδή ξεφεύγοντας ακόμα και από τα όρια τoυ πολυτελούς συγκροτήματος στο Ρωμανού. Αφορά βέβαια ολόκληρη κατοικία αλλά και πάλι....Το επαναλάβαμε μήπως ήταν..τυπογραφικό λάθος...Αλλά μάταια. 
Αντίθετα στο Κυπαρισσιακό οι τιμές ήταν ελκυστικές από 60 ευρώ με πρωινό μέχρι 90 ευρώ σε υψηλών αστέρων κατάλλυμα με ίδια προσόντα. Συμπέρασμα: τουρισμός του ύψους ή του βάθους δεν χρειάζεται η Μεσσηνία. Απαιτείται συγκροτημένη πολιτική με συνιστώσες την προσέλκυση και υψηλών- μεσαίων εισοδημάτων με βάση την λογική της αγοράς. Οι εποχές της οικονομικής άνεσης έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Γιατί τελικά η Μεσσηνία είμαστε εμείς. Αν δεν το έχουμε καταλάβει να μην ασχοληθούμε με τίποτα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages