ΦΩΤΙΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ..ΟΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΩΤΙΚΕΣ ΗΛΙΑΧΤΙΔΕΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

ΦΩΤΙΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ..ΟΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΩΤΙΚΕΣ ΗΛΙΑΧΤΙΔΕΣ

ΦΩΤΙΣΑΝ τον ουρανό της ιστορικής πόλης και φέτος οι "Κυπαρισσιώτικες ηλιαχτίδες" στο Ετήσιο φεστιβάλ Φολκορικών χορών στην κεντρική πλατεία της πόλης, με περιοδείες για 4 ημέρες στις μεγάλες πόλεις του Δήμου Τριφυλίας. Για πρώτη φορά πάντως στη διοργάνωση δεν συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ η φιλοξενία του κόσμου ήταν υποδειγματική. 
Από το βήμα καλωσόρισαν τις αποστολές τόσο οι εκπρόσωποι του ΜΕΣΚ κα Σόνια Τουρκολιά και Γεωργία Μπελογιάννη, αλλά και οι εκπρόσωποι του Δήμου παρουσία του Δημάρχου κ. Κατσίβελα. Η κα Τουρκολιά εξήρε τις αποστολές από μακρινές και ευρωπαικές χώρες τονίζοντας μέσα σε ένα αντιπολεμικό μήνυμα ότι "το Διεθνές φεστιβάλ είναι μια πολύ καλή σειρήνα συναγερμού για τους σύγχρονους εφιάλτες που βρίσκονται γύρω μας, στόχος της διοργάνωσης του φεστιβάλ είναι η προαγωγή υψηλών αξιών όπως συναδέλφωση των λαών, η ενδυνάμωση της ειρήνης, η εξάιεψη των διακρίσεων, του ρατσισμού και του φανατισμού αλλά και η συνεργασία των λαών για την επίλυση κοινών προβλημάτων με κοινές δράσεις όπως η διάδοση της παράδοσης και των ηθών κάθε χώρας". 
ΠΛΟΥΣΙΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το Φεστιβάλ συνδιοργανώθηκε από το Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας (ΜΕΣΚ), το Δήμο Τριφυλίας και την Κοινωφελή του Επιχείρηση και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Συμβουλίου των Οργανωτών Εκδηλώσεων Λαϊκού Πολιτισμού και Παραδοσιακών Τεχνών (CIOFF) και του International Dance Council. 
Στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης συμμετέχουν συγκροτήματα από την Ιταλία (“La Quadriglia” Taurano), τη Δημοκρατία της Κιργιζίας (“ADIS vocal-choreographic ensemble” - Bishkek), το Περού (“Elenco Artistico PERU MULTICOLOR ” - Lima), τη Σλοβενία (“Folklore Group Ivan Navratil ” - Metlika), την Ισπανία (“Compania Flamenca Carmen Guerrero ” - Cádiz), ενώ από την Ελλάδα, εκτός από το ΜΕΣΚ, η «Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης» της Εταιρείας Πιερικών Μελετών “Ε.Π.Μ.” Κατερίνης και τοπικοί σύλλογοι ως οικοδεσπότες στις αντίστοιχες πόλεις της Τριφυλίας όπου διεξάγονται οι παραστάσεις. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages