ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ, ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ, ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ...

Ώρα για… Βάσεις 2018! Λίγες μέρες απομένουν για την ανάρτηση που περιμένουν με αγωνία εκατοντάδες χιλιάδες νέοι και νέες -και όχι μόνο- που πήραν μέρος στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα Φοιτητικά Νέα, υπήρξε επικοινωνία σήμερα, Παρασκευή, 24.08.2018 με αρμόδιο στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας και τονίστηκε πως η ημερομηνία ανακοίνωσης για τις Βάσεις 2018 «κλειδώνει» για την Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018, και ώρα 9 με 10 το πρωί. Επίσης σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας, πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις βάσεις 2018 μετά τις Πανελλήνιες, θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας.

Βάσεις 2018: Οι ανατροπές και οι εκπλήξεις

Το ενδιαφέρον που παρουσιάζεται για τις Βάσεις 2018, έτσι όπως φαίνεται από τα μηχανογραφικά, για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, αλλά και οι αλλαγές που έγιναν στις Πανελλήνιες 2018 φαίνεται ότι θα φέρουν τα πάνω – κάτω στις Βάσεις για τος σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η αντίστροφη μέτρηση για να ανακοινωθούν οι Βάσεις 2018 για τις φετινές Πανελλήνιες από το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ξεκινήσει.
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να ανακοινωθούν οι Bάσεις του 2018 και τα ονόματα των επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Οι Bάσεις το 2017 και οι Bάσεις το 2016 για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας ανακοινώθηκαν στις 24 Αυγούστου, οπότε αυτή είναι και η πιο πιθανή ημερομηνία για την ανακοίνωση και για τις Βάσεις 2018. Ωστόσο, φέτος, θα υπάρξει μία μικρή καθυστέρηση, όπως εκτίμησε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας στην ιστοσελίδα Foititikanea.gr, και αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό αναλυτή, Χρήστο Κάτσικα, οι Βάσεις 2018 στη πλειονότητα των τμημάτων – και ιδίως στην πλειονότητα των παραδοσιακά υψηλόβαθμων τμημάτων – θα κινηθούν πτωτικά. Αντιθέτως, τα περισσότερα τμήματα για τα οποία χρειάστηκε εξέταση σε ειδικό μάθημα, θα έχουν άνοδο στις βάσεις εισαγωγής τους. Μεγάλη άνοδος αναμένεται και στα παιδαγωγικά τμήματα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του κ. Κάτσικα, το πλέον υψηλόβαθμο τμήμα φέτος θα είναι η Ιατρική Αθηνών, αν και με πρόβλεψη πτώσης της βάσης εισαγωγής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages