Υποψήφιοι για τα… πανηγύρια και πανηγύρια για… υποψηφίους - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Υποψήφιοι για τα… πανηγύρια και πανηγύρια για… υποψηφίους

Υποψήφιοι για τα… πανηγύρια και πανηγύρια για… υποψηφίους, μιας και έχουμε εισέλθει σε προεκλογική περίοδο. Αυτοδιοικητικοί αλλά και… παίκτες της κεντρικής πολιτικής σκηνής «οργώνουν» την ύπαιθρο προκειμένου να χαιρετίσουν τους ιθαγενείς ψηφοφόρους τους, δίχως οι περισσότεροι να αντιλαμβάνονται ότι ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι. Και σα να μην έφτανε αυτό, σέρνουν πίσω τους και ένα… λεωφορείο κλακαδόρους, χειροκροτητές και φωτογράφους, έτσι για να… χτίσουν το προεκλογικό τους αφήγημα ως άνθρωποι της διπλανής πόρτας, που ενδιαφέρονται για το πρόβλημα της γιαγιάς και του παππού στο χωριό. 
Σ’ ένα χωριό όμως που για να πας θες γερό στομάχι για να αντέξεις το άθλιο οδικό δίκτυο, ένα χωριό που οι περισσότεροι -αν όχι όλοι- το θυμούνται μόνο κατά την πανήγυρη για να γευτούν λίγη γουρνοπούλα και παγωμένη μπύρα, ένα χωριό που κατά κανόνα -δυστυχώς- έχει εγκαταλειφθεί -τουλάχιστον- απ’ εκείνους που σπεύδουν με χαμόγελο να παραστήσουν τους «άρχοντες». Μ
πορεί να είναι κρίμα, ωστόσο η λογική των περισσοτέρων που μας οδήγησε στην κρίση των τελευταίων ετών, παραμένει και σήμερα ως… κυρίαρχη, κυρίως στο πως οι πολίτες αντιμετωπίζουν τους αιρετούς αλλά και όσους με ευκολία μοιράζουν «καθρεφτάκια» στην προσπάθεια να καλύψουν την πλήρη αποτυχία τους στην εφαρμογή ακόμα και των ελάχιστων προεκλογικών τους υποσχέσεων. Ευτυχώς πάντως, οι αυτοδιοικητικές -τουλάχιστον- εκλογές θα γίνουν -πλην νέου απροόπτου- τον προσεχή Μάιο κι έτσι θα γλυτώσουμε το επόμενο καλοκαίρι από τους κάθε λογής υποψήφιους πανηγυρολόγους! 
 Του Κώστα Β. Τσερεντζούλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages