ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ- ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΕΣ..ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΑΤΟΥΛΗ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ- ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΕΣ..ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΑΤΟΥΛΗ

ΧΟΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ 
ΔΙΧΩΣ τέλος, μάλλον στην αρχή βρισκόμαστε, είναι το πολιτικό παρασκήνιο και οι διεργασίες για τις προσεχείς δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Στην Πελοπόννησο κυρίαρχο πολιτικό ζήτημα αποτελεί ποιος θα είναι ο «γαλάζιος» εκλεκτός που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, που στη ΝΔ θεωρούν «ξεγραμμένο», παρ’ ότι ήταν επιλογή στήριξης του κόμματος και του Αντώνη Σαμαρά στις προηγούμενες εκλογές. Για την ώρα «πόντους» φαίνεται να κερδίζει η πιθανή υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα, που μάλλον αφήνει το Δήμο Καλαμάτας, υπό την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για ευρεία στήριξή του από τη Ν. Δ. Ωστόσο και το ζήτημα αυτό, όπως και η απόρριψη Τατούλη, φαίνεται ότι έχουν κοινό χαρακτηριστικό που είναι ότι δεν έχουν εξασφαλίσει τη στήριξη ή ανοχή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Πάντως, το ενδεχόμενο «μετακίνησης» του Παν. Νίκα στον περιφερειακό πολιτικό στίβο θα σημάνει και το άνοιγμα των διαδικασιών για το Δήμο Καλαμάτας. Όλα δείχνουν ότι ο νέος «γαλάζιος» υποψήφιος θα προέρχεται από τη δημοτική πλειοψηφία, όπου τις περισσότερες συμπάθειες φαίνεται να συγκεντρώνει ο γιατρός Παναγιώτης Γιαννόπουλος.
Στον  προαναγγελθέντα από τον Παν. Νίκα δημοτικό ανασχηματισμό αναμένεται να καθοριστεί το νέο δημοτικό τοπίο στην Καλαμάτα, όπου κι εδώ «αγκάθι» φαίνεται ότι αποτελεί η εξασφάλιση της στήριξης του νέου υποψηφίου δημάρχου από τον πρ. πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ανάλογες φαίνεται, αλλά μικρότερης έκτασης, ότι θα είναι οι εξελίξεις και τους υπόλοιπους Δήμους της Μεσσηνίας. Πάντως όσα γράφονται σε εφημερίδες και κυρίως ιστοσελίδες αποτελούν εν πολλοίς αποκυήματα της φαντασίας ή καρπό των επιθυμιών όσων επιδιώκουν να παίζουν ενεργό ρόλο «συγκυβερνήτη» στις αυτοδιοικητικές εκλογές, πάντα με το αζημίωτο! Οι πολιτικές διεργασίες φαίνεται ότι θα έχουν δρόμο και οι διαδικασίες στα κόμματα για επιλογές υποψηφίων είναι πάντα για γερά νεύρα, καθώς πρέπει να πληρωθούν πολλές προϋποθέσεις και να εξασφαλιστούν πολλές και λεπτές ισορροπίες σε εσωκομματικό και πολιτικό επίπεδο. Σ’ αυτό το σημείο βρισκόμαστε τώρα όπου στη ΝΔ «παίζουν το «γύγω – γύρω όλοι και στη… μέση ο Σαμαράς»! Η «ΦΩΝΗ» δεν πρόκειται να ενδώσει σε σκόπιμες διαρροές  και κατευθυνόμενη φημολογία. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και στηρίζεται στη λογική ότι οι επιθυμίες και οι επιδιώξεις του καθενός δεν αποτελούν για μας είδηση. Μάλιστα στο φύλλο της Παρασκευής την λογική αυτή ξεκαθάρισε ο διευθυντής της «Φ» Θαν. Τσαμούλης στο κύριο άρθρο με τίτλο «Χοντρό παιχνίδι με δημοτικές και περιφερειακές υποψηφιότητες». Το αναδημοσιεύουμε προς εμπέδωση από τον κάθε παραδόπιστο. Και εδώ είμαστε καθημερινά στο ρεπορτάζ για του λόγου το αληθές. Ιδού: 
ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ… 
«Παρ’ ότι ο Αύγουστος… καλά κρατεί και στην Καλαμάτα λήγει επισήμως με τη Λευκή Νύχτα την 1η Σεπτεμβρίου, όπου θα υπάρχει λούνα παρκ ανακύκλωσης…, φαίνεται ότι κόμματα και επίδοξοι υποψήφιοι βιάζονται να «προκάμουν»… εαυτούς και αλλήλους, αναζητώντας μια άλλη ανακύκλωση ή ανανέωση! Τα κομματικά επιτελεία βρίσκονται σε εργώδεις διαδικασίες καθώς έρχονται πολλαπλές εκλογικές διαδικασίες και από το τάιμινγκ πολλά θα εξαρτηθούν! Έτσι, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο αν οι βουλευτικές εκλογές θα προηγηθούν, θα συμπέσουν ή θα ακολουθήσουν των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, το παζλ των υποψηφιοτήτων είναι δισεπίλυτο και σε κάθε περίπτωση οι διεργασίες θα είναι πολύπλοκες και εξαντλητικές!  Θα εξαρτηθούν από το χρόνο των βουλευτικών εκλογών καθ’ ότι αν αυτές προηγηθούν τίθεται θέμα εκλογικού νόμου, ενώ αν συμπέσουν ή ακολουθήσουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν με την απλή αναλογική και με εντελώς καινούργια δεδομένα! Υπό αυτή την έννοια η πρόωρη ονοματολογία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους Δήμους έχει πολλαπλές ερμηνείες, καθώς ο ψυχολογικός και πολιτικός παράγοντας επηρεασμού των τοπικών κοινωνιών είναι καθοριστικός. Μην απορήσετε, λοιπόν, αν τα ονόματα που σήμερα φιγουράρουν ακόμη ως φαβορί για νίκη στις εκλογές δεν υπάρξουν καν στο χάρτη, όταν ο αφέτης ρίξει την… πιστολιά εκκίνησης από την αφετηρία! Τα κόμματα κάνουν τους δικούς τους υπολογισμούς, τα παζάρια εσωκομματικών ισορροπιών είναι σε πλήρη εξέλιξη και το… παραγοντιλίκι ορισμένων στο αποκορύφωμά του! 
Εν προκειμένω, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους Δήμους της Μεσσηνίας σημαντικός είναι ο ρόλος και ο λόγος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά!  Αυτό προκύπτει από όλες τις διεργασίες και συναντήσεις σε κομματικό επίπεδο, αυτό εκπέμπεται τόσο από τη ΝΔ όσο και από κύκλους ενδιαφερομένων για κομματικές στηρίξεις. Ετσι από το επίπεδο και το αποτέλεσμα των εσωκομματικών ισορροπιών στη «γαλάζια πολυκατοικία» φαίνεται ότι θα κριθούν πολλά, ενώ ανάλογες φαίνεται ότι θα είναι οι διαδικασίες και «ροζ πολυκατάστημα» των συγκυβερνώντων κομμάτων και συνιστωσών.  Μόνη διαφορά οι «παραλλαγές» και τα ανοίγματα σε όμορους πολιτικούς χώρους, κάτι που αποτελεί το «στοίχημα Τσίπρα» για τις πολλαπλές κάλπες, αν τελικά επιλεγεί η σύγκρουση των… δύο κόσμων «εφ’ όλης της ύλης» με ό,τι  αυτό μπορεί να σηματοδοτήσει για τις αυτοδιοικητικές εκλογές!  Για την ώρα ας κρατήσουμε ότι το «παιχνίδι» με τις υποψηφιότητες είναι χοντρό αλλά βρίσκεται ακόμη στο… ζέσταμα σε ό,τι αφορά την Πελοπόννησο και τη Μεσσηνία!» Αυτά προς το παρόν, έτσι κι αλλιώς η συνέχεια προμηνύεται συναρπαστική, πολιτικά, δημοσιογραφικά και αυτοδιοικητικά… Και όποιος αντέξει! ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages