Μεσσηνία με 361.336 δηλώσεις για το Κτηματολόγιο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Μεσσηνία με 361.336 δηλώσεις για το Κτηματολόγιο

Σε δύσκολη φάση εισέρχεται πλέον η υπόθεση της ολοκλήρωσης του εθνικού κτηματολογίου. Στην κτηματογράφηση του υπολοίπου της χώρας παρατηρούνται δύο ταχύτητες, με ορισμένες περιοχές να παρουσιάζουν ιδιαιτέρως υψηλή συμμετοχή και άλλες αδικαιολογήτως χαμηλή.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιώργου Λιάλιου στην “Καθημερινή”, σκοπεύει να πιέσει τους αμελείς με τη χρήση προστίμων, χωρίς κανείς βέβαια να μπορεί να προβλέψει πόσο αποτελεσματικό θα αποδειχθεί στην πράξη το μέτρο. Πρόσθετη καθυστέρηση δίνει και η αναθεώρηση του συνόλου των δασικών χαρτών, η οποία μάλιστα μπορεί να έχει και απρόβλεπτες συνέπειες για το έργο.
Σύμφωνα με στοιχεία της «Ελληνικό Κτηματολόγιο», μέχρι στιγμής έχει κτηματογραφηθεί το 33% της χώρας. Όσον αφορά στην κτηματογράφηση του υπολοίπου 59% της χώρας, 

στις μελέτες που βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη έχει δηλωθεί το 61,98% των (εκτιμώμενων) ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων. Υπάρχουν, όμως, μεγάλες διαφοροποιήσεις: από τα Δωδεκάνησα, που οι δηλώσεις ξεπέρασαν τις εκτιμώμενες (είναι στο… 103%), έως το υπόλοιπο της Δυτικής Αττικής και των νησιών, όπου έχει κατατεθεί λιγότερο από το ένα τρίτο.
Προκειμένου μια μελέτη να συνεχίσει στο επόμενο στάδιο, πρέπει να έχει συγκεντρωθεί τουλάχιστον το 50%-60% των δικαιωμάτων, με αρκετές περιοχές να βρίσκονται κάτω από το όριο αυτό.
«Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν δύο ταχύτητες. Απλώς κάποιες περιοχές εξακολουθούν να υστερούν σε συμμετοχή. Η αλήθεια είναι ότι με τον κορωνοϊό άλλαξαν πολύ τα δεδομένα», λέει στην «Κ» ο διευθύνων σύμβουλος της «Ελληνικό Κτηματολόγιο», Στέφανος Κοτσώλης.
«Κατά τη γνώμη μου, η συμμετοχή θα αυξηθεί με την καλύτερη επικοινωνία του προγράμματος στους πολίτες και την επιβολή των προστίμων, κάτι που μπορεί να ξεκινήσει προς το τέλος του έτους. Βρισκόμαστε πλέον στο πιο κρίσιμο σημείο της διαδικασίας κτηματογράφησης, γιατί το έργο βαίνει προς ολοκλήρωση».
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της «Ελληνικό Κτηματολόγιο», μέσα στο φθινόπωρο θα ξεκινήσουν οι πρώτες προαναρτήσεις. «Στόχος μας για την ολοκλήρωση του έργου παραμένει το 2022. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages