ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΗΛΩΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΗΛΩΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ

Πανικός επικρατεί με τις αιτήσεις για τα αδήλωτα τετραγωνικά στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων σπεύδουν την τελευταία στιγμή για να κάνουν τις διορθώσεις, ενώ υπάρχει κίνδυνος για μεγάλα πρόστιμα από τους Δήμους, αν και η ρύθμιση από μόνη της φέρνει αναδρομικές χρεώσεις από την αρχή του 2020. Η προθεσμία για τα αδήλωτα τετραγωνικά είναι έως την 31η Αυγούστου και ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος έχει δηλώσει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να δοθεί παράταση. 
Την ίδια ώρα όμως υπάρχουν πολλές πιέσεις από τους λογιστές και τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Είναι ξεκάθαρο πως με την πανδημία του κορονοίού, αλλά και τις διακοπές του Αυγούστου η προσέλευση στις εφορίες για τις διορθώσεις στα αδήλωτα τετραγωνικά είναι δύσκολη.
Σε ό,τι αφορά τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα η ΠΟΜΙΔΑ με επιστολή της στο υπουργείο Εσωτερικών ζητά να αλλάξουν οι «δρακόντειες» διατάξεις, όπως τις χαρακτηρίζει. Στην επιστολή αναφέρεται πως «οι διατάξεις που θα επανέλθουν αυτόματα σε ισχύ από την 1.9.2020 και μετά είναι πλήρως ανεφάρμοστες».
 Αναφέρει πως αν δεν παραταθεί το σημερινό νομοθετικό καθεστώς, το υπουργείο πρέπει να προβεί σε νομοθετικές μεταβολές. Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά, τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών δείχνουν πως μέχρι στιγμής 1.050.000 πολίτες έχουν μπει στην πλατφόρμα και έχουν δηλώσει επιπλέον 21 εκατ. τ.μ. των ιδιοκτησιών τους. Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο λειτούργησε καταλυτικά το γεγονός ότι δεν θα υπάρξει επιβάρυνση των ιδιοκτητών με πρόστιμα και επιπλέον τέλη για την προηγούμενη πενταετία, αλλά ότι η πληρωμή των αναλογούντων τελών βάσει των νέου εμβαδού γίνεται από την 1/1/2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages