ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΟ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΟ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Ο Δήμος Τριφυλίας έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με το αριθ. 159929/1591/10-07-2020 έγγραφο (ΑΔΑ:625Ω7Λ1-ΗΟΚ), μετά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει με την αποκομιδή και την εναπόθεση των απορριμμάτων του. Τη δεδομένη στιγμή για την αποκομιδή των απορριμμάτων διαθέτουμε τρία απορριμματοφόρα οχήματα 18ετίας, τα οποία δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση για τις ανάγκες της τουριστικής περιόδου όπου ο πληθυσμός έχει διπλασιαστεί.
Ο κ. Δήμαρχος απέστειλε ηλεκτρονικά προς την ΚΕΔΕ την αριθ. πρωτ. 10327/11-08-2020 επιστολή του με θέμα: «ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ ΛΟΓΩ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ», ενημερώνοντας για την υπάρχουσα κατάσταση. Η ΚΕΔΕ με τη σειρά της κοινοποίησε την επιστολή στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου. Ακολούθησε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, ο οποίος εξέφρασε τη δυνατότητά του για τη διάθεση ενός απορριμματοφόρου. Προς τούτου εστάλη από το Δήμο μας και η αριθ. πρωτ. 10554/17.8.2020 σχετική επιστολή του Δημάρχου Τριφυλίας.
Με την αριθ. 240/18-08-2020 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής Δ. Παλαιού Φαλήρου, η οποία μας κοινοποιήθηκε με το αριθ. 15407/18-08-2020 διαβιβαστικό, εγκρίνεται η διάθεση προς χρήση ενός απορριμματοφόρου οχήματος (ΚΗΥ 5791, τύπου SCANIA) από το Δήμο Παλαιού Φαλήρου προς τον Δήμο Τριφυλίας, για ένα (1) μήνα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της αποκομιδής κατά την παρούσα τουριστική περίοδο.
Η παραλαβή και παράδοση του οχήματος θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία των αντίστοιχων γραφείων κίνησης οχημάτων των δύο δήμων και την υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου παράδοσης-παραλαβής.
Ο Δήμος Τριφυλίας θα αναλάβει όλα τα σχετικά έξοδα χρήσης και συντήρησης για όσο διάστημα διαρκεί η παραχώρηση.
Θέτω υπόψη σας τα ανωτέρω και παρακαλώ όπως προβούμε στη λήψη απόφασης αποδοχής της παραχώρησης χρήσης του προαναφερθέντος απορριμματοφόρου οχήματος.
Η Οικονομική Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη της την εισήγηση του Προέδρου, την αριθ. 159929/1591/10-07-2020 απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τις με αρ. πρωτ. 10327/11.8.2020 και 10554/17.8.2020 επιστολές του Δημάρχου Τριφυλίας, την αριθ. 240/2020 απόφαση Οικον. Επιτροπής Δήμου Παλαιού Φαλήρου, την άμεση και επιτακτική ανάγκη του Δήμου Τριφυλίας για την αποκομιδή των απορριμμάτων και τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, μετά από διαλογική συζήτηση των μελών αυτής,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Α. Αποδέχεται την παραχώρηση προς χρήση, από το Δήμο Παλαιού Φαλήρου προς το Δήμο
Τριφυλίας, ενός απορριμματοφόρου οχήματος, τύπου SCANIA, με αριθμό κυκλοφορίας ΚΗΥ 5791, προκειμένου να καλυφθούν οι σοβαρές και αυξημένες ανάγκες του Δήμου στην αποκομιδή και εναπόθεση απορριμμάτων, την παρούσα τουριστική περίοδο, με τις κάτωθι προϋποθέσεις:
• Η παραχώρηση γίνεται χωρίς την καταβολή μισθώματος από πλευράς του Δήμου Τριφυλίας
• Η διάρκεια της παραχώρησης θα είναι για ένα (1) μήνα. Ο παραπάνω χρόνος δύναται να παραταθεί με σχετική απόφαση.
• Ο χώρος εργασίας του αναφερόμενου οχήματος ορίζεται αποκλειστικά η διοικητική περιφέρεια του Δήμου Τριφυλίας.
• Τα καύσιμα και τα λιπαντικά του εν λόγω απορριμματοφόρου οχήματος θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου Τριφυλίας, για όσο διάστημα διαρκεί η παραχώρηση.
• Τυχόν βλάβες, φθορές συντηρήσεις κι επισκευές θα βαρύνουν το Δήμο Τριφυλίας, για όσο διάστημα διαρκεί η παραχώρηση.
• Το γραφείο κίνησης του Δήμου Τριφυλίας θα μεριμνήσει για όλες τις δέουσες ενέργειες της παράδοσης – παραλαβής του προαναφερομένου οχήματος.
Β. Εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του Δήμου Τριφυλίας προς τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και ειδικά προς τον κ. Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, για την παραχώρησή του.
Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 189/2020.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages