Κοροναϊός: «Καμπανάκι» κινδύνου για τους νέους - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Κοροναϊός: «Καμπανάκι» κινδύνου για τους νέους

Περίπου 1 στους 1.000 πολίτες αποτελεί φορέα του κορονοϊού, σύμφωνα με εκτιμήσεις. Οι προειδοποιήσεις των ειδικών για το «κακό σενάριο» σε συνέχεια της συνεχιζόμενης καταγραφής πολλαπλών κρουσμάτων ημερησίως.
Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα έκρουσε ο
Μανώλης Δερμιτζάκης, τονίζοντας πως ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πια τόσο μεγάλος που, πλέον, δεν προστατεύονται ούτε οι νέοι.
Αναφερόμενος στον θάνατο 52χρονου ασθενή με Covid-19 χωρίς υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος γνωστοποιήθηκενωρίτερα σήμερα, ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενέβης δήλωσε στον Τ/Σ ΣΚΑΪ πως «αυτό είναι δυστυχώς κάτι που περιμένουμε, είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι έχουμε πολλά ενεργά κρούσματα».
Όπως εξήγησε ο ίδιος, όταν έχουμε πολλά ενεργά κρούσματα θα δούμε και τις «σπάνιες 

περιπτώσεις» - ανθρώπους που ενδεχομένως έχουν κάποια σπάνια ευαισθησία, την οποία δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, και η οποία δεν εμπίπτει στον ορισμό του υποκείμενου νοσήματος - με πολύ άσχημη εξέλιξη όσον αφορά την νόσο. «Είναι τραγικό αλλά με δεδομένους τους αριθμούς είναι μάλλον αναμενόμενο», τόνισε.
Ο κ. Δερμιτζάκης πρόσθεσε ότι τα πράγματα είναι σοβαρά και επανέλαβε την εκτίμηση που έχει εκφράσει και κατά το παρελθόν, πως στην Ελλάδα κυκλοφορούν περί τα 10.000 - 15.000 ενεργά περιστατικά του ιού. «Είναι πολλά. Είναι περίπου 1 στους 1000, και λιγότερο», εξήγησε, γεγονός που συνεπάγεται αυξημένη πιθανότητα πολίτης που δε φέρει τον ιό ένα θετικό κρούσμα.
Για τον καθηγητή, «χαλαρώσαμε όλοι» - και η κυβέρνηση - και, επομένως, «χρειάζεται μια ένταση από πολίτες και πολιτεία συνολικά, τις επόμενες 15 μέρες», προκειμένου «να κρατήσουμε τα μέτρα ώστε να πέσουν τα κρούσματα σε διψήφιο αριθμό, κι αν είναι δυνατόν σε χαμηλό διψήφιο». 
Στο τραπέζι και το «κακό σενάριο»
Ανησυχία για τον επί πολλές ημέρες υψηλό αριθμό κρουσμάτων εξέφρασε απόψε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, ενώ μίλησε και για τον τρόπο χρήσης της μάσκας στα σχολεία.
«Ο κορονοϊός επιμένει. Εχουμε διασπορά στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως είναι η Αττική και η Θεσσαλονίκη. Εχουμε ευρεία διασπορά σε όλη την Ελλάδα. Μας ανησυχούν και τα κρούσματα στα γηροκομεία», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο ίδιος στον Τ/Σ Open.
«Oι πολίτες πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας», πρόσθεσε, μιας και που «δεν ξέρουμε πως θα συμπεριφερθεί ο ιός επιδημιολογικά» και «υπάρχει το κακό σενάριο ότι θα έρθει δεύτερο κύμα που θα είναι πολύ χειρότερο από το πρώτο, όπως έγινε με την ισπανική γρίπη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages