ΣΟΚ: Φθινοπωρινό πακέτο μέτρων στήριξης - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

ΣΟΚ: Φθινοπωρινό πακέτο μέτρων στήριξης

Το φθινοπωρινό πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας βρίσκεται επί τάπητος στις συσκέψεις της κυβέρνησης, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ικανό ανάχωμα στην απειλή της πανδημίας.

Η βαριά σκιά που απλώνεται σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας, λόγω και της νέας έξαρσης των κρουσμάτων, οδηγεί το υπουργείο Οικονομικών στην απόφαση παράτασης αρκετών υφιστάμενων μέτρων, όπως των αναστολών συμβάσεων και των επιδομάτων ανεργίας, ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί, παράλληλα, μία νέα δέσμη στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων με φορελαφρύνσεις και μείωση εισφορών.
Όπως επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας (ΑΝΤ1), η κυβέρνηση εξετάζει ένα πλαίσιο είτε επέκτασης υφιστάμενων μέτρων είτε θέσπισης νέων για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Τόνισε ότι η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά, αλλά η κυβέρνηση θα στηρίξει όλους όσοι έχουν υποστεί οικονομική ζημία από την πανδημία. Αναφερόμενος στα μέτρα, ο Πέτσας σημείωσε ότι οι αναστολές εργασίας θα επεκταθούν για όσο διάστημα χρειαστεί. Αποκάλυψε ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη φετινή ομιλία του στις παραγωγικές τάξεις στη Θεσσαλονίκη θα ανακοινώσει ένα νέο πακέτο μέτρων με μειώσεις φόρων και εισφορών.
Για τις καθυστερήσεις στις καταβολές του Ιουλίου, ο Πέτσας διευκρίνισε ότι έχουν ανοίξει οι πλατφόρμες για να δηλώσουν οι εργοδότες τους εργαζομένους τους για τον μήνα Ιούλιο έως τις 24 Αυγούστου και η καταβολή θα γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας. 

H «Γέφυρα»

Στο πλέγμα των παρεμβάσεων, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, είναι η στοχευμένη επέκταση του προγράμματος «Γέφυρα» για τους εποχικούς υπαλλήλους, ενώ στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου βρίσκεται, μεταξύ άλλων, η επιμήκυνση των αναστολών συμβάσεων εργασίας, η παράταση των επιδομάτων των 534 ευρώ, η παράταση της επιδότησης μισθών και εισφορών, η στήριξη των εποχικών εργαζομένων, η χρονική επέκταση της μείωσης ενοικίου 40%, αλλά και η παράταση του μειωμένου ΦΠΑ.
Παράλληλα, δεν αποκλείεται ένας νέος γύρος της επιστρεπτέας προκαταβολής, ενώ η κυβέρνηση από το φθινόπωρο αναμένεται να εξαγγείλει παρεμβάσεις – με ισχύ το 2021 – που θα αφορά φοροελαφρύνσεις, ύψους περί τα 2 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages