ΦΟΥΛΑΡΕ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ Η ΝΕΔΑ ΠΑΡΑ ΤΑ ΕΛΛΙΠΗ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

ΦΟΥΛΑΡΕ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ Η ΝΕΔΑ ΠΑΡΑ ΤΑ ΕΛΛΙΠΗ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Δεκάδες εκατοντάδες επισκέπτες συνωστίζονται σχεδόν καθημερινά στα μονοπάτια και τους καταρράκτες Νέδας όπως αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες που ανάρτησε στο προφίλ του μέλος του Συλλόγου Φιγαλέων πριν λίγες ώρες.
 Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το τελευταίο διάστημα υπάρχει μεγάλο και πρωτοφανές κύμα επισκεπτών που κατεβαίνει στη Νέδα και τους καταρράκτες της με αποτέλεσμα πολλές φορές ακόμα και σε ένα μέρος του ποταμού να συνωστίζονται περισσότερα από 100 άτομα σε μόλις λίγα τετραγωνικά. 
 Μέτρα προστασίας και προφύλαξης φυσικά δεν υπάρχουν με τους επισκέπτες να έρχονται από ολόκληρη τη χώρα για να κάνουν το μπάνιο τους στο απείρου κάλους προστατευόμενο χώρο της Νέδας, ωστόσο τα προβλήματα για την προστασία και ασφάλεια των επισκεπτών παραμένουν μεγάλα.
 Το καλό οδικό δίκτυο από πλευράς Φιγαλίας αλλά και Πλατανίων ευνοεί την κάθοδο δεκάδων οχημάτων κάτω στο Φαράγγι, ωστόσο πολύ δύσκολα λαμβάνονται μέτρα πρόληψης σε περίπτωση πυρκαγιάς ή ατυχήματος ώστε να μπορέσει να φτάσει έγκαιρα πυροσβεστικό ή διασωστικό όχημα. Αξίζει να σημειωθεί πως τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια σε Ανδρίτσαινα & Σιδηρόκαστρο που βρίσκονται πλησίον της Νέδας είναι πάντα έτοιμα να συνδράμουν εγκαίρως σε όποιο περιστατικό συμβεί. Πηγή: #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages