ΧΑΜΗΛΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

ΧΑΜΗΛΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

 


Ο ευρωπαϊκός τουρισμός το 2021 έρχεται μετά από μία χρονιά που ήταν η χειρότερη για τις διεθνείς αφίξεις στην Ευρώπη τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια, με πτώση κατά 70% σε σύγκριση με το 2019.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδίων (European Travel Commission- ΕΤC) στην τελευταία της τριμηνιαία έκθεση για τις «Τάσεις και τις Προοπτικές στον ευρωπαϊκό τουρισμό» χαρακτηρίζει την περυσινή χρονιά ‘’τρομακτική’’ για τον κλάδο, με όλους τους ευρωπαϊκούς προορισμούς να καταγράφουν πτώση ρεκόρ όσον αφορά τις αφίξεις από το εξωτερικό μεταξύ 51% και 85%, ενώ υπολογίζεται ότι 1 στους 3 προορισμούς είδε πτώση μεταξύ 70%- 79%.

Σε αυτό το μήκος κύματος κυμάνθηκε και η Ελλάδα, όπου με βάση τον αριθμό των διανυκτερεύσεων στα καταλύματα το 2020 είχε πτώση 77% στα 27 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις όσον αφορά τις διεθνείς αφίξεις και κατά 73%, στα 39 εκατομμύρια για τις διανυκτερεύσεις από Ελληνες και ξένους.

Σύμφωνα με τα νούμερα του ETC, η πτώση των διεθνών αφίξεων στη χώρα μας ήταν στο 79%.

Η Επιτροπή εκτιμά ότι η επιστροφή στην κανονικότητα όσον αφορά τη ζήτηση για ταξίδια στην Ευρώπη θα είναι σταδιακή με τα νούμερα του 2019 να επιστρέφουν μέχρι το 2023. «Θεωρούμε ότι μπορεί να υπάρξει μία αργή εκκίνηση στα ταξίδια την άνοιξη με την σταδιακή επιστροφή στη νέα κανονικότητα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και του ερχόμενου φθινοπώρου», δήλωσε σχετικά ο εκτελεστικός διευθυντής του ETC Eduardo Santander.

Το ETC διαπίστωσε πέρυσι τη μεγαλύτερη πτώση, όσον αφορά τις διεθνείς αφίξεις στο Μαυροβούνιο, κατά 85%, την Κύπρο κατά 84% και τη Ρουμανία κατά 83%. Στην «πρωταθλήτρια» της Μεσογείου, την Ισπανία, η πτώση των διεθνών αφίξεων ήταν στο 77%, ενώ τη μεγαλύτερη μείωση διεθνών αφίξεων, στο 53% σημείωσε η Αυστρία.

Η εκκίνηση της σεζόν 2021 στην Ελλάδα

Εν όψει της τουριστικής σεζόν του 2021, για την Ελλάδα παραμένει κρίσιμο το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού το οποίο με βάση τον στρατηγικό σχεδιασμό ειδικά για την τρέχουσα χρονιά, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε χθες κατά τη 13η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης βασίζεται σε τρείς πυλώνες:

α) Τον προωθητικό πυλώνα, μέσω της πιο ευέλικτης καμπάνιας του ΕΟΤ, ανάλογα και με την επιδημιολογική εικόνα των αγορών

β) Τα εσωτερικά υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία, σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη «θα βελτιώσουμε διορθώνοντας τις όποιες δυσλειτουργίες για την ακόμα καλύτερη λειτουργία των επιχειρήσεων κι επιπλέον

γ) Τα πρωτόκολλα μετακίνησης.

Ο κ. Θεοχάρης χθές δήλωσε ότι «η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από την περσινή, καθόσον θα προχωρά παράλληλα και ο εμβολιασμός», διαπιστώνοντας παράλληλα ότι υπάρχει έκδηλο ενδιαφέρον για τη χώρα μας ως τουριστικού προορισμού στη Μεσόγειο και στη Νότια Ευρώπη.

Όσον αφορά το πότε μπορεί να γίνει η εκκίνηση της φετινής τουριστικής σεζόν, μία πρώτη εικόνα δίνουν οι ξενοδόχοι της Ρόδου, από τους πλέον δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς, με θετικές επιδόσεις – τηρουμένων των αναλογιών- και την περυσινή πολύ δύσκολη τουριστική σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages