ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑΘΗ ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑΘΗ ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ

 


Αγαπητές Συνδημότισσες και Αγαπητοί Συνδημότες,

Τις προηγούμενες ημέρες ενημερωθήκαμε από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων, ότι η Δημοτική Αρχή, όπως τον ενημέρωσε ο κ. Δήμαρχος Τριφυλίας, έχει προχωρήσει σε διαδικασίες για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας των Γαργαλιάνων. Επίσης ενημερωθήκαμε ότι η σχετική μακέτα του έργου, αλλά και άλλα στοιχεία βρίσκονται στο γραφείο ιδιώτη μηχανικού της πόλης των Γαργαλιάνων, για τα οποία δεν είχαν καμία ενημέρωση το Τοπικό Συμβούλιο της Πόλεως αλλά ούτε και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης.
Την 9-2-2021συμμετείχα μαζί με τη Δημοτική Σύμβουλο κα. Καμπύλη–Ανδρινοπούλου Μαγδαληνή της παράταξής μας ‘’ Η Τριφυλία ΑλλάΖΕΙ’’, στην έκτακτη συνεδρίαση του τοπικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων με θέμα ‘’ Την Ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας Γαργαλιάνων.
Στην υπόψη συνεδρίαση, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου μας παρουσίασε μία μακέτα για την κατασκευή του έργου από την οποία εμφανώς διαφαίνεται, ότι αλλάζει η χρήση και η μορφή της πλατείας, περιορίζεται σημαντικά ο διαθέσιμος προς χρήση χώρος και μετατρέπεται αυτή [πλατεία] σε αλσύλιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλατεία των Γαργαλιάνων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της Πόλεως και με την κοινωνική ζωή των Γαργαλιανιωτών. Η πλατεία είναι χώρος συνάντησης, αναψυχής, θρησκευτικών, εθνικών, πολιτιστικών και πολιτικών εκδηλώσεων. Είναι ένας χώρος όπου οι Γαργαλιανιώτισσες και οι Γαργαλιανιώτες αλλά και οι επισκέπτες της πόλεώς μας απολαμβάνουν την παραμονή τους σ’αυτή, είτε καθήμενοι στα γύρω καταστήματα, είτε περπατώντας και συζητώντας, είτε παίζοντας τα μικρά παιδιά υπό τη επίβλεψη των γονέων τους, για όσο διάστημα χρειαστεί, από το Μάρτιο μέχρι και τον Οκτώβριο κάθε έτους.
΄Οπως αναφέραμε στην τοποθέτησή μας εγώ και η συνεργάτης μου Δημοτική Σύμβουλος κα. Καμπύλη, η υπόψη παρέμβαση, σύμφωνα με τη σχετική μακέτα, ίσως είναι κατάλληλη για μία γειτονιά μεγαλούπολης-τσιμεντούπολης και όχι για μία κεντρική πλατεία κωμόπολης, όπως είναι οι Γαργαλιάνοι, αφού μάλιστα σε απόσταση 50 μέτρων από αυτή υπάρχει πάρκο αναλόγου επιφανείας.
Αναφέραμε κι εγώ και η κα. Καμπύλη, ότι δεν είμαστε αντίθετοι σε μία μορφή ήπιας παρέμβασης, όπως αλλαγή φωτιστικών σωμάτων και βελτίωση του φωτισμού με σύγχρονα μέσα και τεχνικές, τοποθέτηση τεντών με κατάλληλα υλικά, όσον αφορά την ποιότητα, την εμφάνιση και τον χρωματισμό και αντικατάσταση κάποιων δένδρων από τα ήδη υπάρχοντα προβληματικά.
Αναμέναμε μέχρι σήμερα 12-2-2021 να θέσουμε τους προβληματισμούς μας και τα σχετικά ερωτήματά μας στον κ. Δήμαρχο, για την υπόψη ανάπλαση της πλατείας των Γαργαλιάνων, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συζήτηση του Τεχνικού προγράμματος του Δήμου, αλλά δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν, διότι δεν έγινε η συνεδρίαση λόγω ελλιπούς απαρτίας από την απουσία αρκετών Δημοτικών Συμβούλων.
Είναι απορίας άξιο πως δρομολογήθηκε ένα τέτοιο έργο εν αγνοία των θεσμικών τοπικών παραγόντων της πόλεως των Γαργαλιάνων (Τοπικό Συμβούλιο, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Σύλλογοι διαφόρων κατηγοριών, κάτοικοι, επαγγελματίες ) αλλά και χωρίς να έχει αναγνωρισθεί η αναγκαιότητά του, διότι δεν συμπεριλαμβάνεται τέτοιο έργο ούτε στα προγράμματα των συνδυασμών (όσοι διέθεταν), που έλαβαν μέρος στις Δημοτικές Εκλογές του 2019, ούτε στο τεχνικό Πρόγραμμα του 2020 αλλά δεν έχει συμπεριληφθεί και στο υπό έγκριση Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να λάβει υπόψη τις υπάρχουσες αντιδράσεις-προτάσεις των θεσμικών παραγόντων, των φορέων και των κατοίκων των Γαργαλιάνων και να αναθεωρήσει την πρόθεσή της για την εκτέλεση αυτού του έργου. Υπάρχουν και άλλες περιοχές στην πόλη των Γαργαλιάνων που χρήζουν ανάπλασης τέτοιου μεγέθους.
Επειδή οι Νόμοι του ‘’ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ’’ και του ‘’ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ’’ και οι τροποποιήσεις αυτών δε δίνουν τη δυνατότητα, θέματα τέτοιου μεγέθους και σημασίας να συζητούνται και να λαμβάνονται οι αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά μόνο στις αρμόδιες επιτροπές ( Οικονομική και Ποιότητα Ζωής), στις οποίες δεν συμμετέχουν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, αλλά ελάχιστοι και κυρίως από την παράταξη του Δημάρχου, καλούμε όλους του θεσμικούς παράγοντες, τους φορείς και τους κατοίκους της πόλεως των Γαργαλιάνων, να συμμετάσχουν στις όποιες μορφές εκδηλώσεων και αντιδράσεων δρομολογηθούν στο μέλλον, για να μη λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.
Ο Τόπος μας έχει πολλά προβλήματα άμεσης προτεραιότητας, για τα οποία πρέπει να δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες ενέργειες, με μεθοδικότητα, έγκαιρη στόχευση, ιεράρχηση των αναγκών, συντονισμένη προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους, εκμετάλλευση των διαθεσίμων χρηματοδοτήσεων, σωστή αξιοποίηση των Ιδίων Πόρων και ορθολογική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και μέσων.
Γαργαλιάνοι 12-2-2021

Ευστάθιος Ανδρινόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της Δημ. Παράταξης
“Η Τριφυλία ΑλλάΖΕΙ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages