ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ- ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Video - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ- ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Video

 


Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη για τα θέματα του πολιτισμού παραχώρησε στην ιστοσελίδα μας ο διάσημος ηθοποιός και συμπατριώτης μας Νίκος Καλογερόπουλος. Ο άξιος καλλιτέχνης όποιος επενδύσει στον τόπο μας με το Τρενοτεχνείο στη ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ, αποτυπώνει τις μελλοντικές εξελίξεις μέσα από την τέχνη αλλά και το όνειρο του πολιτισμού το οποίο όπως υποστηρίζει δυστυχώς βρίσκεται στα Τάρταρα.
Ο διάσημος ηθοποιός αναφέρθηκε τόσο στο γεγονός της πανδημίας το οποίο μας απασχολεί έντονα δημιουργώντας αλυσιδωτές κοινωνικές αντιδράσεις πέρα από τον κλείσιμο αλλά κυρίως και την ψυχολογία των πολιτών οι οποίοι γίνονται παθητικοί δέκτες των τηλεοπτικών παράθυρο προς την ουσία δεν προσφέρουν τίποτα.

Εκτίμησε ότι στον καιρό της πανδημίας η Ελλάδα δεν παράγει πολιτιστικό προϊόν, ούτε τέχνη, καθώς οι χώροι του πολιτισμού και οι χώροι εκφράσεις παραμένουν κλειστοί. Αναρωτήθηκε πάντως ότι την ίδια ώρα η Ελλάδα δεν παράγει τα προϊόντα τα οποία θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας μας και κατ’ ακολουθία εκτός από το έλλειμμα πολιτισμού, συνδυάζονται με το άλλο έλλειμμα σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση της χώρας.

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...

Ο Νίκος Καλογερόπουλος μας παρέπεμψε τόσους της παράστασης τον Κυνικών οι οποίες ήταν προφητικές πριν λίγα χρόνια για όσα ζούμε σήμερα, αλλά και στο περσινό θεατρικό έργο με τον αρχαίο ελληνικό λυρικό συγγραφέα Πλούταρχο το οποίο μπορεί να γράφει και το 76 προ Χριστού "αλλά παραμένει τόσο διαχρονικό και επίκαιρο όσο ποτέ λες και γράφτηκε στις μέρες μας". 

Τέλος σε ό,τι αφορά τις αποκαλύψεις και τα σκάνδαλα στο χώρο του πολιτισμού απάντησε δηκτικά λέγοντας ρώτησαν την αρμόδιο υπουργό πολιτισμού την καρδιά μου για ώστε κεραμίδια, όλα μένουν τελικά άδεια. Προέβλεψε μάλιστα ότι θα έρθουν δύσκολα χρόνια για τη χώρα μας. Εκτίμησε ότι η μόνη αντίσταση θα είναι μέσα μας, θα αναδυθεί η συνείδησή μας, ώστε να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά, να σκεφτούμε, να προβληματιστούμε, να αναδείξουμε την αρχαία ελληνική ψυχή μας. ΙΩΑΝ.ΜΠ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages