ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Κουκούμη για την πλατεία Γαργαλιάνων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Κουκούμη για την πλατεία Γαργαλιάνων


Να αποσυρθεί το σχέδιο ανάπλασης της πλατείας Γαργαλιάνων, ζητεί ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σαράντος Κουκούμης. Παράλληλα τονίζει ότι πρέπει να ξεκινήσει ένας δημόσιος διάλογος χωρίς εντάσεις και αιφνιδιασμούς για τα έργα προτεραιότητας και εφόσον σε αυτά είναι και η πλατεία να ληφθούν υπόψη εκτός από τα ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία και η λειτουργικότητά της. Επισημαίνει δε ότι πριν ξεκινήσουν τέτοια έργα χρειάζεται δημόσια ενημέρωση και έγκριση από τα θεσμικά όργανα. 
Χαρακτηριστικά ο κ. Κουκούμης τονίζει: «Η απόφαση του δημάρχου Τριφυλίας κ. Λεβεντάκη να παρουσιάσει σχέδιο ανάπλασης της πλατείας Γαργαλιάνων χωρίς προηγουμένως να προηγηθεί καμία διαβούλευση, καμία ενημέρωση των θεσμικών φορέων κυρίως των Γαργαλιάνων, αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου, θεωρούμε πως είναι άστοχη και δικαίως προκαλεί τις αντιδράσεις των θεσμικών φορέων αλλά και κατοίκων των Γαργαλιάνων. Δεν θα μπούμε στην ουσία του σχεδίου ανάπλασης, δεν γνωρίζουμε καν αν υπάρχει μελέτη κι από ποιον συντάχθηκε, θεωρούμε όμως ότι είναι καθήκον και υποχρέωση της κάθε δημοτικής αρχής πριν ξεκινήσει οποιοδήποτε έργο να εξετάζεται η αναγκαιότητα και η σκοπιμότητά του και βεβαίως, απ’ τη στιγμή που έχει να κάνει με την καθημερινότητα και τη χρήση του από τους κατοίκους μιας περιοχής αλλά και τους επισκέπτες της, θα πρέπει να προηγούνται διαδικασίες δημόσιας ενημέρωσης και έγκρισης τουλάχιστον από τα θεσμικά όργανα. 
Εξάλλου οι Γαργαλιάνοι αυτή τη στιγμή έχουν ανάγκη από έργα ουσίας, όπως ο βιολογικός, η ύδρευση, οι δρόμοι, τα σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις και όχι έργα βιτρίνας, όπως μια ανακαινισμένη πλατεία που για το Τοπικό Συμβούλιο δεν αποτελεί έργο άμεσης προτεραιότητας. Προτείνουμε λοιπόν, την απόσυρση του υπάρχοντος σχεδίου ανάπλασης και να ξεκινήσει ένας δημόσιος διάλογος χωρίς εντάσεις και αιφνιδιασμούς για τα έργα προτεραιότητας κι εφόσον προταθεί και η πλατεία θα πρέπει να ληφθούν υπόψη εκτός από αισθητικά, ιστορικά, πολιτισμικά στοιχεία και η λειτουργικότητά της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages