Σοβαρή αύξηση στην ενδοοικογενειακή μετάδοση από το.. Μένουμε σπίτι! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Σοβαρή αύξηση στην ενδοοικογενειακή μετάδοση από το.. Μένουμε σπίτι!


 Η μεγάλη κακοκαιρία “φουντώνει” τον κορονοϊό, αλλά όχι με τον τρόπο που φανταζόμαστε. Σύμφωνα με τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της πατρίδας μας, αυξάνονται οι μολύνσεις εντός του οικογενειακού περιβάλλοντος και οι νοσηλείες ολόκληρων οικογενειών στα νοσοκομεία, φαινόμενο το οποίο αναμένεται να επιδεινωθεί εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Αυξημένα περιστατικά ενδοοικογενειακής μετάδοσης εντοπίζονται στα νοσοκομεία της Αττικής, σύμφωνα με τους γιατρούς. Το κρύο αναμένεται να επιδεινώσει το πρόβλημα, την ώρα που οι κλινικές κορονοϊού και οι ΜΕΘ γεμίζουν -ούτως ή άλλως- ασφυκτικά.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα από τα νοσοκομεία, η πληρότητα στις απλές κλίνες Covid-19 στην Αττική σήμερα φτάνει το 75%, ενώ στις ΜΕΘ ξεπέρασε το 85%.

Γέμισαν οι κλινικές από οικογένειες με Covid-19

«Ο καιρός δεν θα είναι σύμμαχος. Τις επόμενες ημέρες θα κλειστούμε μέσα κι αυτό θα αυξήσει τα κρούσματα. Δε χρειάζεται ούτε τρόμος ούτε εφησυχασμός. Προσοχή στην ενδοοικογενειακή μετάδοση ειδικά αυτές τις πρώτες μέρες που θα χρειαστεί να μείνουμε σπίτι», τόνισε η Καθηγήτρια κα. Βάνα Παπαευαγγέλου στην τελευταία ενημέρωση για την πανδημία.

Το ίδιο επιβεβαιώνουν στο iatropedia.g και οι κλινικοί γιατροί. Η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας και διευθύντρια της Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής ΕΚΠΑ, Αντωνία Κουτσούκου, τονίζει ότι υπάρχουν αυξημένα περιστατικά νοσηλειών με κορονοϊό ανάμεσα σε μέλη οικογενειών το τελευταίο διάστημα:

“Το κρύο ευοδώνει τις ιώσεις κι από την άλλη μας κρατάει μέσα με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Μπορεί από τη μία να μας κρατά στο σπίτι και να μην διασπείρουμε στον δρόμο τον ιό, από την άλλη όμως επιμολύνονται πολλά άτομα της ίδιας οικογένειας. Έχουμε πολλά κρούσματα από την ίδια οικογένεια στο νοσοκομείο, διαφορετικής βαρύτητας. Δεν αντιδρούν όλοι οι οργανισμοί το ίδιο. Μπορεί ο ένας να είναι πιο βαριά και να είναι στην Εντατική και άλλα δύο μέλη να είναι στην κλινική”, σημειώνει.

Δύο και τρία μέλη της ίδιας οικογένειας -όπως έχουν διαπιστώσει στην κλινική πράξη οι γιατροί- εμφανίζονται περισσότερο ευάλωτα στη βαρύτερη συμπτωματολογία και καταλήγουν στο νοσοκομείο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages