ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΟ 2022 ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ 2030! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΟ 2022 ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ 2030!



Πέντε μεγάλα οδικά έργα ύψους 2,7 δισ. ευρώ που βρίσκονται σε διαγωνιστική διαδικασία από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι το “ιερό δισκοπότηρο” για τις μεγάλες τεχνικές εταιρείες της χώρας. Πρόκειται για τη νέα γενιά μεγάλων οδικών έργων που περιλαμβάνει τους άξονες:

1.Πάτρα-Πύργος
2.ΒΟΑΚ (Χανιά-Άγιος Νικόλαος)
3.Ανατολική Περιφερειακή Θεσσαλονίκης (flyover)
4.Υποθαλάσσια Ζεύξη Σαλαμίνας-Περάματος
5.Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη

Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη

Το έργο αναβάθμισης του άξονα Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη με οδό ταχείας κυκλοφορίας δημοπρατήθηκε το 2019 και πλέον είναι σε ώριμη διαγωνιστική φάση. Έχουμε εισέλθει στη Β`φάση του διαγωνισμού και έχει εγκριθεί η Περιβαλλοντική Μελέτη.

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν τα σχήματα: Άβαξ, Άκτωρ Παραχωρήσεις, Intrakat, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και την κοινοπραξία Acciona Concesiones – Μυτιληναίος.

Η υλοποίηση του έργου πραγματοποιείται μέσω της μεθόδου της ΣΔΙΤ και έχει διάρκεια 360 μήνες. Σχεδόν στο σύνολο του αφορά στην διαπλάτυνση του υφιστάμενου άξονα.

Στόχος είναι μέσα στο 2022 να έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος και να υπογραφεί η σύμβαση που θα σημάνει την έναρξη υλοποίησης του εργου.

Μελλοντικά έργα

Στο πεδίο των οδικών έργων αναμένεται σημαντική κινητοποίηση με τα έργα για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού και ως πρώτο έργο την επέκταση της Λ.Κύμης, το έργο για την παράκαμψη Χαλκίδας, την παράκαμψη Χαλκηδόνας-Γιαννιτσών και τον άξονα Αμφίπολη-Σέρρες.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages