ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ- ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ- ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ;


Όταν ο Έλληνας φυλακίζεται στο σπίτι του 1,5 χρόνο, όταν τρομοκρατείται καθημερινά με τον φόβο νοσήσεως ή θανάτου από τον κορωνοϊό, όταν προσπαθεί να ζήσει με τα 500 ευρώ επιδότηση γιατί έκλεισε την επιχείρηση του, όταν τον υποχρεώνουν να αλλάξει όλες τις καθημερινές κοινωνικές του σχέσεις
τότε είναι πολύ εύκολο να αντιληφθούμε γιατί δεν κατάλαβε ακόμη πως καταστρέφουν οι νεοταξίτες το μέλλον της Ελλάδος για αυτόν και για τα παιδιά του . Π.χ. 1.- Σχεδόν κανένας Έλληνας δεν αντιλήφθηκε ότι : Πριν σχεδόν 7 μήνες δημοσιεύθηκε ο Ν.4759/2020 (ΦΕΚ 245/Α/9-12-2020) σύμφωνα με τον οποίο τροποποιήθηκαν οι όροι για την εκτός σχεδίου δόμηση και καθορίστηκαν μεταβατικές διατάξεις για την οικοδόμηση σε ιδιοκτησίες με εμβαδό μικρότερο των 4 στρεμμάτων. Για την εφαρμογή συγκροτήθηκε Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας, το οποίο αποτελείται από είκοσι δύο (22) τακτικά μέλη, με τους αναπληρωτές τους καθώς και από εκπροσώπους δύο ΜΚΟ!!!!! 
 Μεταξύ των άλλων στο άρθρο 5 διαβάζουμε ότι ρυθμίζεται: «η χωρική ανάπτυξη και οργάνωση περιοχών του εθνικού χώρου που έχουν ιδιαίτερη σημασία από χωροταξική, περιβαλλοντική, αναπτυξιακή ή ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ άποψη, όπως είναι οι παράκτιες, νησιωτικές, ορεινές και προβληματικές περιοχές» 2.- Σχεδόν κανένας Έλληνας δεν γνωρίζει ότι : Προσφάτως και εν μέσω καλοκαιριού δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νέος νόμος 4819/23-07-2021 , εις τον οποίο κάτω από τον παραπλανητικό τίτλο «Για την ολοκληρωμένη ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ» συμπεριελήφθησαν και συμπληρωματικές τροπολογίες, τροποποιητικές και συμπληρωματικές διατάξεις που αφορούν στην εκτός σχεδίου δόμηση του νόμου 4759/2020. 3.- Σχεδόν κανένας Έλληνας δεν γνωρίζει την απάντηση-επιβεβαίωση του υφυπουργού κ.Ταγαρά Νίκου για την κατάργηση της επί 60 χρόνια σωτήριας νομοθεσίας για την ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΟΜΗΣΗ. Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς στο άρθρο του με τίτλο «τι ισχύει για την εκτός σχεδίου δόμηση» αναλυτικά σημειώνει μεταξύ άλλων και ότι:
 Α. Με τον Ν. 4759/2020 δόθηκε μεταβατική περίοδος 2 ετών για την ισχύ των παρεκκλίσεων στην εκτός σχεδίου δόμηση για οικόπεδα μικρότερα των 4 στρεμμάτων. Μετά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου των 2 ετών θα επιτρέπεται η δόμηση σε εκτός σχεδίου περιοχές μόνο με ελάχιστη αρτιότητα 4 στρεμμάτων. Β. Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την κατά παρέκκλιση αρτιότητα στην εκτός σχεδίου δόμηση σε οικόπεδα 750 τ.μ., αυτή ισχύει από το 1962 (ΒΔ/2410-1962 ΦΕΚ 142Δ), δηλαδή 59 χρόνια. Με τον Ν. 4759/2020 δόθηκε μεταβατική περίοδος 2 ετών ακόμη για την ισχύ της κατά παρέκκλιση αρτιότητας. Έλληνα αντιλήφτηκες ότι , η κυβέρνηση Μητσοτάκη άλλαξε δήθεν για δύο χρόνια έναν νόμο που κρατά από το 1962 και αφορούσε την δόμηση εκτός σχεδίου μόνο σε οικόπεδα 4ων στρεμμάτων και άνω. Το ερώτημα είναι γιατί αλλάζουν τώρα τέτοιους νόμους ;;; Μ. Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages