“Ανυπότακτα Φιλιατρά”: “Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα” - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

“Ανυπότακτα Φιλιατρά”: “Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα”


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ

Η Δημοτική αρχή της Τριφυλίας, έχοντας χάσει την ψυχραιμία της προσπαθεί μάταια να ανασκευάσει τη σκληρή πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που υποβαθμίζει τις γειτονιές μας, υποβαθμίζει την πόλη μας κι υποβαθμίζει τις ζωές μας.
Η Δημοτική αρχή που θα άλλαζε τα πάντα, “πετάει τη μπάλα στην εξέδρα”, σφυρίζει αδιάφορα και ξεχνάει ποια είναι η πραγματικότητα που την εθέτει σφόδρα: η ίδια δημιούργησε παράνομους χώρους εναπόθεσης σε κατοικημένες περιοχές, με τις γνωστές αρνητικότατες συνέπειες. Η Δημοτική αρχή άλλωστε, αποδέχεται τις εναποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται. Προσπαθεί να τις “ντύσει” με τον μανδύα καλύπτρας – νομιμότητας, αποκαλώντας έναν απ΄ τους χώρους αυτούς: το Αγροκήπιο Φιλιατρών, ως τόπο “μεταφόρτωσης”. Ψέμα, αυθαιρεσία και ταυτόχρονα παρανομία. Ένας χώρος μεταφόρτωσης πρέπει να έχει δημιουργηθεί κατόπιν αποφάσεων συλλογικών οργάνων. Η Δημοτική αρχή, ως γνωστόν, δεν έχει σχέση με τη δημοκρατία και κατά συνέπεια με τα συλλογικά όργανα. Δεν υπάρχει τέτοια απόφαση και κατά συνέπεια δεν υπάρχουν οι ανάλογες μελέτες – αδειοδοτήσεις – εγκρίσεις για την χρήση του χώρου ως σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων.
Για να μην ξεχνιώμαστε: η δημοτική αρχή της ΑΝΟΔΟΥ και συνεργατών, ήθελε να φέρει τα σκουπίδια στα Φιλιατρά και μάλιστα σε αποκατεστημένο ΧΑΔΑ. Δηλαδή σε ένα χώρο πρώην εναπόθεσης, του οποίου η αποκατάσταση είχε πληρωθεί με τα δικά μας χρήματα, τα οποία η Δημοτική αρχή δεν σέβεται!
Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ και οι δημοτικοί σύμβουλοι των Φιλιατρών, τους σταμάτησαν. Υπάρχει αποδεικτικό υλικό που δεν αμφισβητείται. Τότε προσπάθησαν να φέρουν όλα τα σκουπίδια του Δήμου Τριφυλίας στα Φιλιατρά. Σήμερα το έκαναν “στα μουλωχτά”, έφεραν σκουπίδια στα Φιλιατρά και τους ανακαλύψαμε!
Οι κραυγές με τη μορφή κειμένων, οι ψιλοαπειλές – απειλές και τα περίεργα υπονοούμενα, δεν μας φοβίζουν! Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ, τώρα που έχουν εκλεγμένο Κοινοτικό σύμβουλο αλλά και πριν που δεν είχαν, μέσα από τη συνεχή κειμενογραφία τους, έλεγχαν κι ελέγχουν την εκάστοτε δημοτική αρχή, που υποβάθμιζε την πόλη.
ΘΑ ΣΑΣ ΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ.
Τούτος ο τόπος δεν έχει άλλη προοπτική από το να πάει προς τα πάνω, διότι αυτό του αξίζει, αυτό του πρέπει!
Τώρα εαν εσείς “εξουσίες μας” της Δημοτικής αρχής, αυτό δεν το καταλαβαίνετε όπως δεν μπορείτε να καταλάβετε και άρα να εφαρμόσετε διοικητικές πρακτικές που θα αποκαταστήσουν τις βλάβες που έχει υποστεί η πόλη Καλλικρατικά, σας δηλώνουμε με απόλυτη συνειδητοποίηση, θα αναγκαστείτε να το κατανοήσετε εκ των πραγμάτων. Αλλά θα είναι αργά για εσάς διότι έχετε πέσει από τώρα στα βράχια. Η πόλη όμως, δεν σας χρωστάει τίποτα.
Όσο για την ανάπλαση της πλατείας Καποδιστρίου, τα σχέδιά σας δεν θα ευοδοθούν. Θα σας ταράξουμε κι εκεί στη νομιμότητα! Θα αναγκαστείτε να υποκύψετε στο μεγαλείο της πόλης των Φιλιατρών το οποίο δεν γνωρίζετε, αλλά ούτε δείχνετε την ανάλογη έφεση να το μάθετε.
Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ είχαν προγραμματικό λόγο που εσείς δεν είχατε. Και σήμερα δημόσια με το κείμενο αυτό καταθέτουν μια πρόταση αξιοποίησης του Ιστορικού χώρου Αγροκηπίου Φιλιατρών. Βέβαια, δεν θα κοστίσει το φαραωνικό ποσό των 3.300.000 ευρώ. Θα είναι πολύ φτηνότερο και κατασκευασμένο με μεράκι, αγάπη, έρωτα για την πόλη. Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ, προτείνουν στην περιοχή Αγροκηπίου να δημιουργηθεί ένα πάρκο φυσικής ιστορίας (Βοτανικός Κήπος), ως μια αναπτυξιακή ενέργεια για την υποβαθμισμένη περιοχή. Έτσι το Αγροκήπιο Φιλιατρών θα γίνει τόπος προσέλευσης όχι μόνο για εμάς τους Φιλιατρινούς αλλά και όλη την Ελλάδα, με ότι σημαίνει αυτό για την πόλη των Φιλιατρών. Θα είναι ένας τόπος περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Να μην ξεχνάμε ότι η κλιματική αλλαγή είναι σήμερα ένα από τα προβλήματα που ταλανίζουν τον πλανήτη.
Αυτά προτείνουν τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ. Ας γίνουν αντικείμενο προβληματισμού απ΄ τους πολίτες, τη Δημοτική αρχή και ας προχωρήσουν στην εφαρμογή τους. Όσο για το κατεστραμένο Α.Ι.Φ. που βρίσκεται στον ίδιο χώρο, τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ, όπως και συμπολίτες μας επιστήμονες, έχουν εκφράσει παρόμοιες προτάσεις με τις δικές μας. Για το ζήτημα εγκατάληψης του Αγροτικού Ινστιτούτου Φιλιατρών (Α.Ι.Φ.), θα επανέλθουμε δυναμικά προς όλους τους εμπλεκόμενους.
Τέλος, κάνουμε θερμή παράκληση σε όλους τους συμπολίτες μας, να πάρουν θέση υπεράσπισης του χώρου. Τους ενημερώνουμε ότι για τον συγκεκριμένο χώρο εναπόθεσης που έχει δημιουργηθεί θα υπάρξουν εξελίξεις σε επίπεδο δικαιοσύνης, ώστε να σταματήσει η υποβάθμιση και να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι.
Δεν υπάρχει άλλη λύση παρά μόνο μια:
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ: ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ.

Φιλιατρά, 21 Αυγούστου 2021
Για τα
ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

Βασίλης Σπυρόπουλος
Κοινοτικός Σύμβουλος Φιλιατρών

Βασίλης Σπυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages