ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ...

 


Οι μεγαλες ζημιές που επέφεραν οι παρατεταμένοι καύσωνες στις καλλιέργειες σταφίδας, αμπελώνων και ελιών στην περιοχή της Πυλίας έχουν φέρει σε απόγνωση τους αγρότες που ζητούν άμεση καταγραφή και αποζημίωση. Παράλληλα επαναφέρουν το πάγιο αίτημά τους για την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να εξασφαλίσει την αναγκαία και επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Μεγάλες  ζημίες  από τους   καύσωνες του καλοκαιριού    έχουν  υποστεί  η καλλιέργειες    στον νόμο μας   για  μια ακόμα χρόνια  μετά την  αδιαφορία της κυβέρνηση  τα παιχνίδια των έμπορων   το  αυξημένο  κόστος  παράγωγης    ήρθε και ο καύσωνας   να μας αποτελειώσει.

Ζηταμε   την  άμεση καταγραφή και αποζημίωση των αγροτών που υπέστησαν ζημιές σε  σταφίδες   αμπέλια  ελιές  στην  περιοχή  της  ΠΥΛΙΑΣ    από τους παρατεταμένους   καύσωνες   του καλοκαιριού       πρέπει να γίνουν γρήγορα οι εκτιμήσεις,  και να δοθούν γρήγορα τα χρήματα της αποζημίωσης. Και όχι  μετά από ένα χρόνο όπως συνήθως .

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

-Να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές σε όλες τις καλλιέργειες και να προχωρήσουν σε γρήγορη και δίκαιη αποζημίωση στο 100% της ζημιάς. Πάγιο αίτημα να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, ώστε να εξασφαλίσει την αναγκαία και επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους χωρίς καθυστερήσεις

-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση για άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις

-ΕΛΓΑ – δημόσιος φορέας, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση. Καμία σκέψη για είσοδο ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή. Καμία σκέψη για αύξηση των ασφαλίστρων.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages