Μειωμένη παραγωγή, ικανοποιητική ποιότητα με τιμή 1,20 ευρώ για τη ντομάτα Τριφυλίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Μειωμένη παραγωγή, ικανοποιητική ποιότητα με τιμή 1,20 ευρώ για τη ντομάτα Τριφυλίας


Ξεκίνησε η συγκομιδή θερμοκηπιακής ντομάτας στην περιοχής της Τριφυλίας. Οι τιμές παραγωγού κυμαίνονται σε καλά επίπεδα στα 1,20 ευρώ το κιλό. Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Τριφυλία
ς, Αντώνης Παρασκευόπουλος, αναφέρει στον ΑγροΤύπο ότι «μπαίνουμε αυτές τις ημέρες στην συγκομιδή θερμοκηπιακής ντομάτας. Ο κύριος όγκος συγκομιδής θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο.
 Η ποιότητα φαίνεται ότι είναι πολύ καλή. Οι ποσότητες της παραγωγής για τις πρώιμες ντομάτες είναι μειωμένες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών του καλοκαιριού (οι φυτεύσεις έγιναν Ιούλιο - Αύγουστο). Στην περιοχή καλλιεργούνται σε θερμοκήπια 1.000 - 1.100 στρέμματα. Οι τιμές είναι σε καλά επίπεδα γιατί έχουμε υψηλή ζήτηση». 
Ο κ. Γεώργιος Σεκλός, παραγωγός από την Τερψιθέα, ανέφερε στον ΑγροΤύπο ότι «ξεκίνησαν οι πρώτες κοπές αυτές τις ημέρες. Η ζήτηση και οι τιμές κυμαίνονται σε καλά επίπεδα». Ο κ. Άγγελος Κοροβίλας, παραγωγός από τα Φιλιατρά, δήλωσε στον ΑγροΤύπο ότι «σε δύο έως τρεις ημέρες θα ξεκινήσει η συγκομιδή ντομάτας στην περιοχή. Ο ιός της καστανής ρυτίδωσης έχει ξεκινήσει από πέρσι τον Ιανουάριο να δημιουργεί προβλήματα στην περιοχή. Δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στις ντομάτες και τις κάνει μη εμπορεύσιμες. Επίσης οι υψηλές θερμοκρασίες είχαν σαν αποτέλεσμα να είναι μειωμένη η παραγωγή. Οι τιμές είναι σε καλά επίπεδα σε όλη την χώρα επειδή έχουμε λίγη παραγωγή και υψηλή ζήτηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages