30 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για τον θάνατο του Κώστα Θεοδωρακάκη - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

30 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για τον θάνατο του Κώστα Θεοδωρακάκη


 
Με την εξέταση των δύο πρώτων μαρτύρων ξεκίνησε σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας η δίκη για το θάνατο από σαΐτα του οπερατέρ Κώστα Θεοδωρακάκη, κατά τον σαΐτοπόλεμο το Πάσχα του 2019. Ο πρώτος μάρτυρας που εξετάστηκε ήταν ο Γιώργος Σκλήκας, συγγενής του Κώστα Θεοδωρακάκη, ο οποίος παρακολουθούσε τον σαΐτοπόλεμο από το μπαλκόνι του γραφείου του θανόντα, απέναντι από το βόρειο πάρκινγκ του Νέδοντα και έγινε μάρτυρας του θανάσιμου χτυπήματος του οπερατέρ από τη σαΐτα. 
Ακολούθως ξεκίνησε η κατάθεση του Νίκου Χατζή, από το Σύλλογο των σαϊτομάχων, η οποία διακόπηκε λόγω πέρατος του ωραρίου και θα συνεχιστεί στις 30 Σεπτέμβρη. Τα θέματα τα οποία προσπάθησαν να διαλευκάνουν κυρίως οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής και των κατηγορουμένων ήταν εάν ο Κώστας Θεοδωρακάκης βρισκόταν με την κάμερά του σε σημείο εκτός ή εντός του οριοθετημένου χώρου για τη διεξαγωγή του σαϊτοπολέμου με ασφάλεια, εάν η σαΐτα έφυγε από πιθανόν φλεγόμενο ταγάρι σαϊτομάχου που έριχνε σαΐτες, εάν οι σαϊτομάχοι γνώριζαν ή όχι εάν ο σαϊτοπόλεμος ήταν μια παράνομη εκδήλωση…

Οι κατηγορίες που έχουν αποδοθεί, ανάλογα των ιδιοτήτων των προσώπων που κατηγορούνται, είναι ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια υπόχρεων σε ιδιαίτερη επιμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια με παράλειψη σε βαθμό πλημμελήματος, παραβάσεις του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.

Κατηγορούμενοι είναι ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας, ο πρώην πρόεδρος της Φάρις, αντιδήμαρχος της Καλαμάτας και σαϊτομάχοι.

Κατά την έναρξη της δίκης ο Αντώνης Κατσάς, δικηγόρος κατηγορούμενων σαϊτομάχων, υπέβαλε αίτημα να καταθέσουν ως μάρτυρες, αν χρειαστεί και κατ’ αντιπαράσταση, κατηγορούμενοι από το Δήμο Καλαμάτας και τη Φάρις την περίοδο του θανατηφόρου δυστυχήματος. Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να εξετάσει το αίτημα κατά την εξέλιξη της δίκης.

Επίσης ο Αντώνης Κατσάς υπέβαλε ένσταση ύπαρξης σύγγνωστης νομικής πλάνης στο πρόσωπό τους για τα αδικήματα της κατοχής, χρήσης και κατασκευής των αυτοσχέδιο σαϊτών “δεδομένου ότι δεν είχαν συνείδηση του άδικου χαρακτήρα της πράξης, λόγω πλάνης που δεν μπορούσαν να αποφύγουν, μολονότι κατέβαλαν την οφειλόμενη από τις περιστάσεις και δυνατή γι’ αυτούς επιμελεια”.

Στ.Μ. kalamatajournal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages