ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΣΤΗΝ ΔΕΘ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΣΤΗΝ ΔΕΘ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ


«Τα αποτελέσματα της παρουσίας μας εδώ θεωρώ ότι θα φανούν πάρα πολύ σύντομα» τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, για την παρουσία της Περιφέρειας στην 85η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης όπου είναι η τιμώμενη Περιφέρεια. Σε δηλώσεις του μπροστά από το επετειακό περίπτερο της Περιφέρειας γ
ια τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, επεσήμανε τη συμφωνία με τη ΔΕΘ να γίνει μια αντένα της Διεθνούς Εκθεσης στη Μεγαλόπολη, και ανακοίνωσε τη συνεννόηση με μεγάλο στέλεχος του ΟΣΕ για να αρχίσει η διαδικασία της μελέτης επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής από Ανδρίτσα μέχρι Καλαμάτα. 
Αναλυτικά ο περιφερειάρχης Παν. Νίκας σημείωσε: “Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΘ για το γεγονός ότι έδωσαν τη δυνατότητα στην Περιφέρειά μας να έχει μία προβολή εδώ στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία δεν έχει προηγούμενο. Καταβάλαμε κάθε προσπάθεια, ώστε η παρουσία μας να είναι του επιπέδου που αρμόζει σε μια τέτοια μεγάλη εκδήλωση και νομίζω ότι αποσπάσαμε τα συγχαρητήρια από τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς και όλους όσοι έχουν επισκεφθεί μέχρι τώρα την έκθεση, η οποία είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια και προβάλλει τον Αγώνα της περιοχής μας, όπου άναψε η φλόγα της Επανάστασης.
 Τα αποτελέσματα της παρουσίας μας εδώ θεωρώ ότι θα φανούν πάρα πολύ σύντομα. Ιδιαίτερα έχουμε συμφωνήσει με τη ΔΕΘ να γίνει στη Μεγαλόπολη κάτι πολύ σημαντικό, να είναι μια αντένα της Διεθνούς Εκθεσης, με ταμπέλα της ΔΕΘ στη Μεγαλόπολη. Θα είναι αυτό μια πολύ μεγάλη συμβολή στην πολιτεία η οποία για 60 χρόνια μας έδωσε ρεύμα, υφιστάμενη το περιβαλλοντικό βάρος, τις περιβαλλοντικές συνέπειες. Πριν από λίγο συνεννοήθηκα με μεγάλο στέλεχος του ΟΣΕ για να αρχίσει η διαδικασία της μελέτης επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής από Ανδρίτσα μέχρι Καλαμάτα. Θα κατέβουν πολύ σύντομα εκεί και είναι και κάποια άλλα πράγματα για τα οποία καταλήξαμε σε κάποιες άλλες αποφάσεις, τις οποίες θα ανακοινώσουμε εν καιρώ. Θα διαπιστώσατε και εσείς την αλήθεια των όσων σας λέγω και από τους λόγους του πρωθυπουργού, αλλά και όσων επισκέφθηκαν το κεντρικό μας περίπτερο. 
Εχουμε διπλή παρουσία εδώ, και σε εμπορικό και στο επίπεδο των 200 χρόνων. Να ευχαριστήσω, επίσης, τα στελέχη της Περιφέρειας -είναι περί τους 20 ανθρώπους εδώ, πολίτες και υπάλληλοι-, όπως επίσης και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Βορείου Ελλάδος για την πολύ μεγάλη προβολή που έχουν κάνει στην Περιφέρειά μας σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα, και προφανώς τα στελέχη και τους δημοσιογράφους των κεντρικών μέσων ενημέρωσης. Για εσάς, τι να πω, αγωνίζεστε και προβάλλετε το έργο μας κάθε μέρα. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου προς εσάς, τα δικά μας, τα πελοποννησιακά μέσα ενημέρωσης που είσαστε πάντοτε δίπλα μας και προβάλλετε ένα έργο για το οποίο αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages